Är du vår nya innovationsrådgivare?

Innovationsrådgivare2

Brinner du för att stimulera och skapa engagemang för förnyelse hos individer, företag och verksamheter? Motiveras du av att jobba tillsammans med andra för att bidra till nya användarvärden, tillväxt och samhällsnytta i Skövderegionens företag och verksamheter?

Om svaret är ja på båda frågorna är det dig vi söker! Det är du som ska arbeta som innovationsrådgivare på Science Park Skövde AB.

Uppdraget

Innovation är avgörande för att skapa nya och nyttiga värden. I en omvärld som kännetecknas av en ständigt ökande förändringstakt behöver individer och verksamheter utveckla sin innovationsförmåga med målet att arbeta proaktivt och systematiskt. Innovation är helt enkelt en fråga om utveckling för tillväxt.

Som innovationsrådgivare kommer du att skapa och genomföra behovsbaserade aktiviteter som utvecklar innovationsförmågan. Du kommer även att inspirera och leda grupper av aktörer som vill skapa innovation i samverkan. Det innebär bland annat att leda och facilitera workshops. Omvärldsbevakning är också en del i arbetet där det gäller att se vilka trender som kommer och vad som bör satsas på framåt. Som innovationsrådgivare på Science Park Skövde AB får du arbeta i ett företag med uppdrag att driva och utveckla en innovationsmiljö som bidrar till långsiktig och uthållig hållbar tillväxt i företag och verksamheter.

Tjänsten är placerad i Skövde.

Erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med innovationsledning. Du kan arbeta taktiskt med omvärldsbevakning samt affärs- och verksamhetsutveckling. Du är duktig på att facilitera grupper av medarbetare/verksamheter som vill skapa utveckling tillsammans. Du har goda kunskaper/erfarenheter inom projekthantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentligt finansierade utvecklingsprojekt samt branscherfarenhet från IT, teknik eller digitalisering.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du social, driven och affärsinriktad. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och kan driva grupper mot gemensamma mål, men även arbeta självständigt. Det är viktigt att du är anpassningsbar och öppen för förändringar eftersom du kommer att vara involverad i flera olika projekt som skiftar över tid. Du är en kreativ person som kan bidra med nya idéer och klarar av att ha många bollar i luften.

Vårt erbjudande till dig

Science Park Skövde AB finns i Science Park Skövde – en öppen innovationsmiljö som rymmer utvecklings- och tillväxtföretag inom områdena IT och teknik. Tillväxten i teknik- och forskningsparken är konstant sedan starten 1999 och idag arbetar fler än 800 personer i ett 80-tal företag i Parken. Varje år har vi drygt 25 000 besökare som deltar i seminarier, workshops, nätverk eller kundmöten i vår miljö. I Science Park Skövde får du möjlighet att knyta nya kontakter och gå på föreläsningar. Vi erbjuder också möjlighet till kompetensutveckling.

Omfattning och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via mejl till rekrytering@scienceparkskovde.se

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. Sista ansökningsdag är den 7 februari 2020.

Välkommen med din ansökan!

Om Science Park Skövde AB

Science Park Skövde AB har uppdraget att driva och utveckla Science Park Skövde så att idéer, individer och företag kan utvecklas och bidra med förnyelse i näringslivet. Våra huvudprocesser är affärsutveckling, innovationsledning och utveckling av innovationsekosystem. Science Park Skövde AB verkar i nära koppling till Högskolan i Skövde och utgör en funktion för samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle. Science Park Skövde AB är gränssnittet mellan företag, studenter, forskare och samhällets aktörer, och är en innovativ mötesplats som attraherar människor, företag och kapital till närregionen.

Kontakt

För frågor, vänligen kontakta någon av nedanstående personer:

Ulf Dackemark, avdelningschef
ulf.dackemark@scienceparkskovde.se
0708-78 77 97

Anne-Marie Kaufmann, kontorschef
anne-marie.kaufmann@scienceparkskovde.se
0707-35 48 15