Två miljoner nedladdningar på två månader

Gumslinger_

Med en spelidé som för åtta år sedan kunde konkurrerat med Angry Birds har Thomas Wedin och Mattias Granat nu lanserat sitt nionde spel: Gumslinger.

– Det har blivit vårt största spel hittills, säger Thomas Wedin, vd och en av grundarna av spelföretaget Itatake.

Thomas Wedin och Mattias Granat hade länge pratat om att starta en gemensam verksamhet kring olika digitala tjänster och produkter. Tillsammans startade de sitt företag Itatake i Göteborg som, när de lanserade sitt första spel Pebble Universe under 2012, var ett hobbyprojekt.

– Spelet togs emot med höga betyg och bra recensioner, där till exempel Aftonbladet hade med spelet på sin spelsummering av 2012 som ett av årets topp 10 bästa spel av alla kategorier.

Skapat viktiga kontakter

De bestämde sig för att fortsätta med sin hobby, men insåg att det var både dyrt och tidskrävande då varken Thomas eller Mattias kunde bygga spelen själva. Efter lansering av sitt andra och tredje spel, valde de att ta steget och satsa på Itatake genom att säga upp sig på sina ordinarie arbeten och anställa ett team. Samtidigt hörde de talas om The Game Incubators verksamhet i Göteborg och Sweden Game Arena.

– The Game Incubator har gett oss ett nätverk inom spelbranschen som har varit väldigt betydelsefullt för oss. Det har öppnat dörrar till viktiga kontakter, och samtidigt gett oss expertkompetens inom flera områden, till exempel inom juridik och avtal. Det har även varit både lärorikt och inspirerande att dela kontor med andra startups, säger Thomas.

Bra spridning

Den 23:e april i år lanserade Itatake mobilspelet Gumslinger på Google Play och App Store. Spelet har redan passerat över två miljoner nedladdningar.

– Spelet i sig är unikt, både gällande hur man spelar och hur karaktärerna beter sig i spelet. Det har gjort att många spelare är väldigt positiva till det, och vi får bra spridning genom spelarna. Gumslinger har blivit det mest framgångsrika spelet vi har gjort hittills och vi har en fortsatt bra utvecklingskurva, säger Thomas.

Nytt spelprojekt

Redan nu har Itatake siktet inställt på nya projekt.

– Framöver väntar fler uppdateringar för både Gumslinger och vårt förra spel, Rest in Pieces. Vårt kommande spel lanseras efter sommaren, och vi kommer att starta ytterligare ett spelprojekt i augusti, avslutar Thomas.

Läs mer om The Game Incubator Göteborg, en del av Science Park Skövde AB.

Publicerad: