Science Park Skövde

Science Park Skövde är en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vår huvudmålgrupp är startups med internationell tillväxtpotential och innovativa kunskapsbaserade tillväxtföretag.

Science Park Skövde har stark profilering mot IT- och ingenjörsområdet med särskild spets inom mjukvaruutveckling, dataspel, fintech och industriell digitalisering. Vi var också med och grundade samverkansplattformarna Sweden Game Arena och ASSAR Industrial Innovation Arena.

Science Park Skövde ligger i direkt anslutning till Högskolan i Skövde. För att se högskolans aktuella utbud av utbildningar och forskning, besök his.se.

Historik

2019 bytte vi namn från Gothia Science Park till Science Park Skövde. Men allt började med en affärsidé redan 1998.

Vårt uppdrag

Science Park Skövde AB har ett tydligt uppdrag: Att bidra till förnyelse i näringslivet. Det gör vi genom att via Science Park Skövde på olika sätt stimulera företagsamhet i kunskapsekonomin.

Ägare och finansiärer

Bolagets ägs till 51 procent av en ägarförening bestående av AB Volvo, ALMI, Volvo Cars, Västra Götalandsregionen, Länsförsäkringar Skaraborg, Jula, Dafgårds, Skaraborgs Kommunalförbund, Elos Medical och IF Metall. Resterande 49 procent ägs av Skövde Stadshus AB.

Medarbetare

Att ha anställd personal med relevant kompetens och erfarenhet är en av bolagets kärnstrategier.
Se alla som jobbar på Science Park Skövde.

SISP

I Sverige är vi ett 70-tal inkubatorer och science parks som arbetar tillsammans för att på bästa sätt stärka varandra och utveckla Sverige som innovationsland. Vi är alla medlemmar i SISP – Swedish Incubators & Science Parks.