So, you have an idea?

Let's turn it into a business!

En idé kan vara startskottet för en enormt spännande resa. Ta steget och gör den till ett företag.
Vi finns här för att hjälpa dig längs vägen. Med vår 20-åriga erfarenhet av att utveckla affärsidéer, stärka entreprenörskapet och bygga attraktiva företag, är vi redo att stötta dig.

Vi tror på dig - om du tror på din idé.
Sök till vårt startup-program, så börjar vi där!

Science Park Skövde Startup

IT och tech är växande sektorer i Sverige - och vi vet att det finns många idéer där ute som kan bli framgångsrika företag!

Har du en idé? Det kan vara en teknisk lösning, tillverkningsmetod eller en ny lösning för resurseffektivisering, automatisering eller digitalisering. Kontakta oss – eller sök direkt till startup-programmet. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi välkomnar givetvis idéer för olika branscher inom IT och tech, till exempel Agtech och Fintech, samt andra områden som kan bidra till mångfalden av idéer.

Sweden Game Startup

Det är ingen slump att världen pratar om det svenska spelundret – Sverige är en av världens främsta spelnationer. Och många av spelframgångarna har sin bakgrund i vårt startup-program Sweden Game Startup, som finns i Skövde och Göteborg. Exempelvis Iron Gate, Coffee Stain, Stunlock och PocApp.

Har du en spelidé? Kontakta oss – eller sök direkt till startup-programmet. Vi ser fram emot att höra om din idé!

Nyckeltal

+ 250
startups har gått vårt program
48
startups genomför programmet just nu
+ 34
miljoner i riskkapital - 2022

Om startup-programmet

Vi har en lång och bred erfarenhet av att hjälpa entreprenörer från idé till företag. Sedan starten har vi hjälpt över 250 företag att utvecklas och växa. Vi har en välbeprövad process, professionella affärscoacher och självklart ser vi fram emot att samarbeta med entreprenörer som har spännande idéer.

Vi älskar alla typer av idéer, men vi är extra intresserade av de som är med och löser stora samhällsutmaningar.

Vårt startup-program bygger på två faser: den första fokuserar på att utveckla din idé och den andra på att utveckla ditt företag. Vi värdesätter hållbart företagande och arbetar i linje med de globala hållbarhetsmålen.

Så här funkar det

Fas 1: Utveckla din idé

Visualisering av Utveckla din idé_11.jpg

Fas 2: Utveckla ditt företag

Visualisering av Utveckla ditt bolag_11.jpg

Startup-program har varit helt ovärderligt för oss. Det gav oss värdefulla kontakter, insikter och branscherfarenhet. Det har varit helt fantastiskt.
- Adam Stjärnljus, VD på Wishfully Studios

Startup-programmet gav oss chansen att följa vår dröm. Nu har miljontals människor över hela världen spelat våra spel.
– Rickard Frisegård, VD på Stunlock Studios

Därför ska du söka

Professionell och skräddarsydd affärsrådgivning

Du är expert på din idé. Vi hjälper dig att vässa och paketera den, för att sen kartlägga och identifiera möjligheter framåt. Tillsammans tar vi din idé och bygger upp ditt företag utifrån dina förutsättningar och målbilder. Vi stärker dig och ditt entreprenörskap.

Viktiga kontakter och nätverk

Vi erbjuder ett ekosystem med kontakter och aktörer inom näringslivet, akademin och offentlig sektor. Avgörande dörrar kan öppnas, för dig och ditt företags utveckling. Genom vårt startup-program får du också tillgång till vårt breda community som ger dig både ett sammanhang och möjligheter till värdefulla kontakter och kunskapsutveckling.

Hjälp med kapital

Genom vårt omfattande nätverk och våra samarbetspartners kan ditt företag få hjälp med finansieringslösningar i olika faser, oavsett om det handlar om ett utvecklings- eller forskningsprojekt eller stöd för tillväxt. För goda idéer hos drivna entreprenörer finns det alltid tillgång till kapital.
Vårt startup-program bedrivs helt utan vinstintresse.

Ansök till startup-programmet.

Kontakt

Om du har frågor eller vill veta mer, tveka inte att höra av dig!
Våra affärscoacher är redo att svara på dina frågor och guida dig vidare.