So, you have an idea?

That's great!

Let's turn it into a business.

En idé kan vara startskottet för en enormt spännande resa. Ta steget och gör den till ett företag.
Vi hjälper dig längs vägen, med 20 års erfarenhet av att utveckla affärsidéer, stärka entreprenörskapet och bygga attraktiva företag.

Vi tror på dig - om du tror på din idé.
Sök till ett av våra startup-program, så börjar vi där!

Science Park Skövde Startup

IT och tech är växande sektorer i Sverige - och vi vet att det finns många idéer där ute som kan förvandlas till framgångsrika företag!

Har du en idé? Exempelvis en teknisk lösning, en tillverkningsmetod eller en ny lösning för resurseffektivisering, automatisering eller digitalisering.

Hör av dig – eller sök direkt till startup-programmet!

Sweden Game Startup

Det är ingen slump att världen pratar om det svenska spelundret – Sverige är en av världens främsta spelnationer. Och många av spelframgångarna har sin bakgrund i vårt startup-program Sweden Game Startup, som finns i Skövde och Göteborg. Exempelvis Iron Gate, Coffee Stain, Stunlock och PocApp.

Har du en spelidé? Hör av dig – eller sök direkt till startup-programmet!

Nyckeltal

+ 250
startups har gått vårt program
45
startups genomför programmet just nu
+ 34
miljoner i riskkapital - 2022

Om startup-programmen

Vi har en lång och bred erfarenhet av att hjälpa entreprenörer från idé till företag. Sedan starten har vi hjälpt över 250 företag att utvecklas och växa. Nyckeln är en välbeprövad process, professionella affärscoacher och självklart goda idéer hos entreprenörerna.

Vi älskar så klart alla typer av idéer men vi är extra intresserade av de som är med och löser stora samhällsutmaningar.

Våra startup-program följer samma upplägg och bygger på två faser - den ena med fokus på att utveckla din idé och den andra på att utveckla ditt bolag. Programmen genomsyras av hållbart företagande och de globala hållbarhetsmålen.

Så här funkar det

Fas 1: Utveckla din idé

Visualisering av Utveckla din idé_11.jpg

Fas 2: Utveckla ditt bolag

Visualisering av Utveckla ditt bolag_11.jpg

Därför ska du söka

Professionell och skräddarsydd affärsrådgivning

Du är expert på din idé. Vi hjälper dig att vässa och paketera den, för att sen kartlägga och identifiera möjligheter framåt. Tillsammans går vi från idé till att bygga upp ditt företag, utifrån dina förutsättningar och målbilder. Vi utvecklar dig och ditt entreprenörskap.

Viktiga kontakter och nätverk

Vi erbjuder ett ekosystem med kontakter och aktörer - inom näringslivet, akademin och offentlig sektor. Avgörande dörrar kan öppnas, för dig, och ditt företags utveckling. Via våra startup-program får du också tillgång till vårt breda community som både ger dig ett sammanhang och möjlighet till värdefulla kontakter och kunskapsutveckling.

Hjälp med kapital

Genom vårt stora kontaktnät och en rad samarbetspartners kan ditt företag få hjälp med finansieringslösningar i olika faser, oavsett om det handlar om ett utvecklings- eller forskningsprojekt, eller stöd för tillväxt. För goda idéer hos drivna entreprenörer finns det alltid tillgång till kapital.
Våra startup-program bedrivs helt utan vinstintresse.

Jag känner inte till någon annan miljö som har ett sådant här upplägg. Jag hade aldrig startat företag om det inte vore för startup-programmet.
- Dilaram Massimova, VD på PocApp Studios

Startup-programmet gav oss chansen att följa vår dröm. Nu har miljontals människor över hela världen spelat våra spel.
– Rickard Frisegård, VD på Stunlock Studios

Kontakt

Om du har frågor eller vill veta mer, tveka inte att höra av dig!
Våra affärscoacher är redo att svara på dina frågor och guida dig vidare.