Kommande event

Zcooly tar in 20 miljoner för att hjälpa fler barn lära sig matte

EdTech-bolaget Zcooly, vars populära tjänst hjälper barn att lära sig matematik genom spel, fyller på kassan med över 20 miljoner kronor. För första gången genomför Zcooly en extern investeringsrunda och får bland annat in tunga namn som Aggregate Media, Almi Invest och Verdane Foundation som nya ägare. Kapitalet från investeringsrundan kommer att användas för att driva fortsatt tillväxt på den svenska marknaden samt till nyrekryteringar för att stötta produktutveckling.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Innovationsmyndigheten Vinnova ger nu vår branschförening SISP (Swedish Incubators & Science Parks) förtroendet att under 2022 nå ut till startups och scaleups med så kallade innovationscheckar. Satsningen omfattar sammanlagt 40 miljoner kronor.

Planet of Lana är ett av de mest efterlängtade indiespelen 2022

Indiestudion Wishfully Studios har sedan förhandsvisningen av sin debuttitel Planet of Lana fått stor internationell uppmärksamhet från bland annat Time Magazine, som placerar spelet bland de mest efterlängtade titlarna under 2022.

– Kort och gott har vi gått från att vara en näst intill helt okänd spelstudio till att vi nu gör ett av de mest efterlängtade indiespelen i år, säger Adam Stjärnljus, Creative Director och medgrundare av Wishfully Studios.

Lyckad invigning av Business Lounge

Science Park Skövde AB och Sweden Game Arena bjöd in parkbolag och dess community till invigningen av Business Lounge den 16:e december. Det blev en kväll fylld med pitchar, inspirerande möten, avtackning och karaoke.

AI-bolaget videquus tar in tio miljoner kronor

Videquus gör en unik kamera för hästar som med hjälp av AI analyserar hästars beteende och larmar när någonting är fel. Efter att ha nått fantastiska resultat med sin intelligenta fölvakt ska Videquus expandera både i Sverige och på nya marknader internationellt. Detta är möjligt genom en finansieringsrunda med såväl befintliga som nya investerare som resulterat i drygt tio miljoner kronor.

Mio flyttar delar av sin verksamhet till Science Park Skövde

Den 1 februari 2022 flyttar Mio sin IT-utveckling till Science Park Skövde. Björn Lindblad, VD för Mio Sverige, är mycket nöjd med beslutet och ser stora fördelar med att bli en del av nätverket i parken.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.