marker-medium.original.png

SKAPA FRAMTIDEN MED OSS!

JL Safety tar hjälp av coacherna vid Science Park Skövde

Ett viktigt verktyg för Science Park Skövde, främst när vi arbetar mot befintliga företag i Skaraborg, är våra behovsinventeringar. Genom dessa identifieras behov, utmaningar och möjligheter som företagen står inför. Underlaget från dessa bidrar till att Science Park Skövde på ett effektivt sätt kan matcha vårt erbjudande av aktiviteter och insatser mot specifika behov.

Maskinsäkerhetsspecialisten JL Safety genomgick en behovsinventering under våren där det bland annat framkom att bolaget ville ta nästa utvecklingssteg med fokus på den egenutvecklade mjukvaran CEDOC.

På besök i parken: Eyetron

För fyra år sedan deltog Fredrik Hultström och Joakim Gerhardsson i projektet Framtidén som drevs av Science Park Skövde. De kom dit med en idé om en produkt, men det är inte alls den produkten de utvecklar idag.
– Man kan väl säga att det är inom samma bransch, det handlar om säkerhet även nu, säger Fredrik.

Eftersom produkten ännu inte släppts på marknaden är de lite försiktiga med att tala om precis vad de arbetar med, men behovet de såg har att göra med extremt strömsnåla IoT-produkter.

Fler sökande än någonsin till årets DONNA DAY

Att jämställdhet inom spelbranschen är en viktig fråga visar sig inte minst i antalet ansökningar till DONNA DAY, som arrangeras för femte året i rad i samband med Sweden Game Conference.

Nätverket DONNA, grundat vid Högskolan i Skövde, arbetar för att göra spelutbildning och spelbranschen mer jämställd. Arbetet ska resultera i en jämställd spelkultur och spelbransch där kvinnor och män kan delta och bidra på lika villkor.

Tencent Games blir huvudpartner till Sweden game Conference

Tencent Games är världsledande inom spelutveckling, publicering och drift.

– Att ha Tencent Games som huvudpartner är en kvalitetsstämpel för Sweden Game Conference och vårt community, säger Magnus Ling, projektledare för Sweden Game Arena.

Biljettsläpp till Sweden Game Conference - Rami Ismail bland talarna

Sweden Game Conference är Europas ledande konferens för blivande och professionella spelutvecklare och startups. Du är välkommen att delta online eller på plats i Arena Skövde den 14 och 15 oktober.

Som en av talarna talare under Sweden Game Conference medverkar Rami Ismail, en nederländsk-egyptisk branschambassadör och oberoende spelutvecklare med över 20 titlar på PC, konsol, webb och mobil.

På besök i parken: Piktiv

Piktiv är ett av de bolag i Science Park Skövde som stadigt växer. Läs mer om resan som vd Jonas Bjering har bakom sig och vad han tror om framtiden för Piktiv.

UTLYSNING FÖR PROJEKT MED STOR INNOVATIONSPOTENTIAL INOM LIFE SCIENCE

Nu är det dags igen för Swelifes och Medtech4Healths gemensamma stora utlysning Samverkansprojekt för bättre hälsa. Med denna utlysning vill Swelife och Medtech4Health hjälpa Sverige att förbli världsledande inom life science. Summan som finns att söka är upp till tre miljoner kronor per projekt.

Gigantic Duck tar in 10 miljoner kronor för expansion

Gigantic Duck är ett Boråsbaserat startupföretag som coachats av Jimmy Öman, affärsutvecklare vid Science Park Skövdes kontor i Göteborg. Nu har Gigantic Duck tagit in 10 miljoner kronor för att kunna expandera. Jimmy gläds naturligtvis åt företagets framgångar.

– Den här investeringen ger dem möjlighet att leva upp till sitt namn och bli en gigant inom svensk spelindustri, menar Jimmy.

På besök i parken: Rebl Industries

Det finns så många spännande företag i miljön Science Park Skövde. Ett av dem är det relativt unga Rebl Industries AB som har hittat en nästan egen nisch i automationsbranschen. De programmerar och hyr ut robotar som stärker arbetslagen i industrin.

På besök i parken: Micromedic AB

Detta är en bild som är tagen djupt inne i en njurvävnad. För att åstadkomma bilden krävs ett kraftfullt mikroskop. Micromedic AB är ett av parkens spännande företag som arbetar med konsultverksamhet för forskning, försäljning och distribution av Leicas mikroskop. Thommie Karlsson, som är disputerad inom medicinsk vetenskap och specialist inom mikroskopapplikationer, ser att det finns goda möjligheter till samarbete med andra företag i parken.

På besök i parken: The Farm Interactive

Remote, Onsite och Product; det är de tre ben som IT-företaget The Farm Interactive vilar på. Trots att företagsnamnet kanske inte för tankarna till ett modernt IT-företag så är det precis det de är. The Farm har sin fasta punkt i Skövde och Science Park men har kunder i flera städer i Sverige.

– Vi tittar på hur digitaliseringen ska kunna skala våra kunders verksamhet, både för små och stora företag. Kunden ska ha nytta av det vi bygger oavsett om det är en hemsida, ett system eller en app.

På besök i parken: Zcooly

Zcooly är ett av flera dataspelsföretag som har sin verksamhet i Science park Skövdes innovativa miljö. Med sina spel vänder de sig till barn i låg- och mellanstadieåldern under mottot "Meningsfull skärmtid". I början av april släpptes den största uppdateringen hittills i Zcoolys historia.

På besök i parken: Västgöta-Data

Västgöta-Data har drygt 20 anställda som brinner för att hitta lösningar på kundernas data- och IT-problem. Med basen i närområdet har de kunder både nationellt och internationellt. Företaget har inte växt ur sina lokaler, men snart har de växt ur sitt namn.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.