marker-medium.original.png

SKAPA FRAMTIDEN MED OSS!

Kommande event

På besök i parken: Zcooly

Zcooly är ett av flera dataspelsföretag som har sin verksamhet i Science park Skövdes innovativa miljö. Med sina spel vänder de sig till barn i låg- och mellanstadieåldern under mottot "Meningsfull skärmtid". I början av april släpptes den största uppdateringen hittills i Zcoolys historia.

Ny app för tömning av sopkärl

Nu behöver du inte längre kika ut genom fönstret och se om grannen ställt ut sitt sopkärl för att veta om det är idag det ska tömmas. Mindius har tillsammans med Omnigon tagit fram en app som hjälper dig hålla koll på det mesta kring tömning av sopkärl i ditt område.

På besök i parken: Västgöta-Data

Västgöta-Data har drygt 20 anställda som brinner för att hitta lösningar på kundernas data- och IT-problem. Med basen i närområdet har de kunder både nationellt och internationellt. Företaget har inte växt ur sina lokaler, men snart har de växt ur sitt namn.

Lisa möter Valheims 185 000 medlemmar

Sweden Game Arenas konferens, Sweden Game Conference, ledde Lisa Kolfjord till Skövde och ett växande community inom spelutveckling. Sedan dess har hon hunnit påbörja en resa med att starta ett eget företag och vara en del av en spelsuccé i världsklass med Valheim.

Erbjudande: Innovativa startups kan söka medel hos Vinnova

Den 8 juni öppnar Vinnovas ansökningsfönster för Innovativa startups. Om ditt företag uppfyller kriterierna har du möjlighet att ansöka om upp till 300.000 kronor i finansiering.

Skövdes spelindustri lockade Adam till Skövde

Adam Wallberg och Sanna Wallberg Ylvén ville inte arbeta med andras spel, så de startade sitt eget företag i Science Park Skövdes startup-program. Nu har de släppt sitt första spel, Cobots, på spelplattformen Steam.

Benny byter bana

Benny Johansson brinner för att hjälpa människor och företag att växa. Under de senaste åren har han gjort det genom att använda metoder som Design Thinking och Objective Key Results, OKR. Nu väntar nya utmaningar, eller kanske ett liv i lugnare tempo. Här sammanfattar Benny sina år som innovationsledare och coach vid Science Park Skövde.

På besök i parken: Soupmasters

I artikelserien "På besök i parken" kommer vi lyfta parkens bolag och människorna bakom dem. Först ut är Soupmasters, som är en del av Science Park Skövdes startup-program i Göteborg.

Fyra miljoner i investeringar till Simumatik

Mikel Ayani började att utveckla en egen programvara, Simumatik, på sin fritid innan han sommaren 2018 blev antagen till Science Park Skövdes program för startups inom IT/Tech. Nu har företaget tagit in fyra miljoner i investeringar.

Fortsatt finansiering för ASSAR

ASSAR Industrial Innovation Arena får fortsatt finansiering från Västra Götalandsregionen (VGR) för åren 2021-2022. Målet med projektet är att fortsätta stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikbolagen i Skaraborg.

Stor satsning på Skövde Science City

Utvecklingen av stadsdelen Mariesjö är en unik satsning som ska binda samman Skövde stadskärna med Science Park Skövde och Högskolan i Skövde. Detta innebär nya etableringsmöjligheter för företag som vill vara en del av vår innovationsmiljö samt nya arbetstillfällen hos företagen i Science Park Skövde.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.