Kommande event

Sweden Game Arena ställer ut på Europas största spelmässa

GamesCom i Köln är den största spelmässan i Europa och samlar hundratusentals intresserade från hela världen. Sweden Game Arena, ett projekt under Science Park Skövde, finns på plats med 22 spelföretag från hela Sverige, de flesta från Skövde och Göteborg.

Sweden Game Arena söker expert på kommunikation

Har du öga för de små detaljerna likväl som för de stora sammanhangen? Sweden Game Arena söker en mångsidig kommunikatör med extra allt.

Vill du bli doktorand i informationsteknologi?

Högskolan i Skövde söker en forskarstuderande i ämnet informationsteknologi som har en inriktning mot spelutveckling. Om du blir antagen kommer du att arbeta i anslutning till Sweden Game Arena och den forskning som högskolan bedriver där. Den exakta inriktningen på doktorandprojektet avgörs av din inriktning, men det rör sig om forskning kring hur spel utvecklas och hur dessa processer kan vidareutvecklas genom samverkan mellan akademi och bransch.

Angry Demon Studio släpper nytt spel

Angry Demon Studio, sprunget ur Högskolan i Skövdes program för dataspelsutveckling och numera en av flera startups i Science Park Skövdes inkubator, har släppt sitt andra spel. Spelet heter Apsulov: End of Gods och är ett skräckspel som utspelar sig i en framtida vikingavärld.

Hiber tar in finansiering för sin spelplattform

HiberWorld är en browser-baserad spelplattform där vem som helst kan skapa och spela egna spel på mobila enheter, stationära datorer, konsoler och Smart TV-enheter. Efter att Hiber AB nu fått klart med ny finansiering via Luminar och Rovio kan företaget fortsätta att växa på marknaden.

Allt är precis som förut. Nästan.

Gothia Science Park har bytt namn till Science Park Skövde, men namnbytet förändrar inget. Vi jobbar precis som tidigare med att få företag i Parken att etableras, mötas, växa och utvecklas.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.