Jubileumsmärke - header - webben_Rityta 1.png

Vi fyller 25 år!

25 år av innovation. Ett kvarts sekel av idéer, företag, samverkan och inte minst - banbrytande innovationer! Detta kommer vi att uppmärksamma på olika sätt. Häng med oss när vi minns tillbaka, men också blickar framåt mot nya satsningar och mål.

Kommande event

Science Park Skövde satsar för att stärka startups i att attrahera riskkapital

Att hitta kapital för att förverkliga sin affärsidé är en av de största utmaningarna för nystartade företag. Därför tar Science Park Skövde nu ett nytt kliv för att stötta startups i detta genom att erbjuda Investment Readiness Process (IRP), en strukturerad och effektiv inlärningsprocess för att öka chanserna att attrahera riskkapital.

Nytt mentorskapsprogram ska lyfta kvinnliga vd:ar

I projektet All In har flertalet hinder identifierats som gör att färre kvinnor än män väljer att starta företag. Ett av dessa är att kvinnor i högre utsträckning än män saknar nätverk och förebilder. För att möta det behovet, har Science Park Skövde tillsammans med Karlstadklustret The Great Journey skapat ett mentorskapsprogram för att stötta kvinnliga grundare och vd:ar inom spel.

– Genom mentorskapsprogrammet skapas ett öppet och förtroendegivande klimat där de vågar diskutera frågor och svåra situationer som kan uppstå som kvinnlig vd, säger Jenny Brusk, grundare av det kvinnliga spelnätverket DONNA och projektledare för All In på Science Park Skövde AB.

Melbe och Ideus var bland de första i Science Park Skövde

Science Park Skövde firar 25 år i år! Under den tiden har mycket hänt, företag har kommit och gått och ett gäng nya byggnader har rests för att möta efterfrågan hos näringslivet. En av de företagare som varit med längst i parken är Jörgen Melbe med företaget Ideus, som är experter på produktutveckling inom elektronik.

- Det är häftigt att få ha varit med att se hur Science Park har växt, säger Jörgen Melbe.

Investerarnätverk hade fokus på dataspel - "Finns inget liknande någon annanstans i världen"

Som ett initiativ för att utöka nätverket av affärsänglar och personer som vill göra skillnad för näringslivet tog Science Park Skövde klivet och grundade ett investerarnätverk. Förra veckan samlades de för första gången, och denna gång blev det fokus på dataspel.

– Vad som åstadkommits här i Skövde för spelutvecklare och nystartade spelföretag är världsunikt, säger Henrik Jonsson, Game Industry Growth Consultant på Radgivery.

Nyckeltal

+ 100
företag
+ 1100
arbetar i parken
+ 200
spelutvecklare
25000
kvm

Här byggs en drömstad för spelutvecklare och teknikproffs: "Som Silicon Valley mitt i stan"

Skövde har utvecklats till ett framstående technav med rekordsnabb tillväxt. Nu sker det största utvecklingsprojektet i stadens historia - Skövde Science City.

Tänk utanför boxen - kreativa konferensmiljöer ska inspirera till nytänkande

Genomtänkta och särpräglade konferensrum, inspirerade av naturens element, designade för att passa olika syften och möten. Det är grunden för Science Park Skövdes konferensverksamhet.

- Sedan starten 2009 har vi haft fokus på att försöka lösa kundernas olika önskemål. Eftersom vi har flexibla rum, där man kan flytta runt möblerna, kan vi kundanpassa lokalerna i stor utsträckning, säger Ann-Christin Persson, konferensansvarig på Science Park Skövde.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.