A Game Changer for your business

Kommande event

Play it like Skövde!

Gång på gång väljer ledande företag att investera i Skövde och etablera sig just här. Det är ingen tillfällighet. Här hittar du de rätta innovationsarenorna och kunskapsintensiva bolag i tillväxt, som har en ledande internationell roll inom smart industri, IT och dataspel.

Vi är en kreativ spelplan för framtidens viktigaste spelare. Entreprenörerna. Innovatörerna. Är du också en av dem som har förmågan att föreställa dig något som världen ännu inte har skådat, och vill utveckla smarta, hållbara lösningar och digitala upplevelser för morgondagens samhälle?

Spelindustrin ska levla upp - mångmiljonsatsningen startar i Skövde

Få har missat den svenska spelindustrins starka utveckling med en omsättning på 58,9 miljarder kronor 2021, en ökning med 70 procent från året innan. Industrin utgör nu 4,1 procent av Sveriges tjänsteexport och är i dag i paritet med de stora exportnäringarna järnmalm, trä och lastbilar. Mer än 30 000 fler spelutvecklare kommer behövas till 2030 än vad som finns i Sverige idag. För att utveckla industrin och fortsätta vara i den globala täten initieras nu en omfattande mångmiljonsatsning av aktörer i Västra Götaland, med Science Park Skövde och dataspelsklustret Sweden Game Arena i spetsen.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Science Park Skövde

Science Park Skövde är en kreativ arena för innovation, där vi stöttar idéer, utveckling och tillväxt.
Vi erbjuder professionella affärscoacher, startup-program, kompetenshöjande aktiviteter och omvärldsbevakning, och hjälper dig som har en idé, ett nystartat eller etablerat företag.