marker-medium.original.png

SKAPA FRAMTIDEN MED OSS!

Kommande event

UTLYSNING FÖR PROJEKT MED STOR INNOVATIONSPOTENTIAL INOM LIFE SCIENCE

Nu är det dags igen för Swelifes och Medtech4Healths gemensamma stora utlysning Samverkansprojekt för bättre hälsa. Med denna utlysning vill Swelife och Medtech4Health hjälpa Sverige att förbli världsledande inom life science. Summan som finns att söka är upp till tre miljoner kronor per projekt.

Gigantic Duck tar in 10 miljoner kronor för expansion

Gigantic Duck är ett Boråsbaserat startupföretag som coachats av Jimmy Öman, affärsutvecklare vid Science Park Skövdes kontor i Göteborg. Nu har Gigantic Duck tagit in 10 miljoner kronor för att kunna expandera. Jimmy gläds naturligtvis åt företagets framgångar.

– Den här investeringen ger dem möjlighet att leva upp till sitt namn och bli en gigant inom svensk spelindustri, menar Jimmy.

På besök i parken: Rebl Industries

Det finns så många spännande företag i miljön Science Park Skövde. Ett av dem är det relativt unga Rebl Industries AB som har hittat en nästan egen nisch i automationsbranschen. De programmerar och hyr ut robotar som stärker arbetslagen i industrin.

Kronprinsessparet imponerade av innovationsmiljön ASSAR

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte under onsdagen Skövde. Bland annat fick de en inblick i verksamheten på ASSAR Industrial Innovation Arena och hur pandemin påverkat näringslivet.

Nu inventerar vi Skaraborgs teknikbolag

På Science Park Skövde har vi flera affärsutvecklare och affärscoacher. Under våren har vi påbörjat en behovsinventering hos Skaraborgs teknikbolag för att få en tydlig bild av vilken stöttning de behöver för att ta nästa steg i sin utveckling. Vi kommer att fortsätta under hösten, så ta kontakt med någon av oss för ett första samtal. Länk till kontaktuppgifter hittar du i artikeln.

På besök i parken: Micromedic AB

Detta är en bild som är tagen djupt inne i en njurvävnad. För att åstadkomma bilden krävs ett kraftfullt mikroskop. Micromedic AB är ett av parkens spännande företag som arbetar med konsultverksamhet för forskning, försäljning och distribution av Leicas mikroskop. Thommie Karlsson, som är disputerad inom medicinsk vetenskap och specialist inom mikroskopapplikationer, ser att det finns goda möjligheter till samarbete med andra företag i parken.

Science park skövdes hemesterguide

Vid den årligen återkommande sillafrukosten i Science Park Skövde fick deltagarna en hel massa tips på saker att se, upptäcka och göra i Skaraborg i sommar. Nu kan du också ta del av tipsen som vi fått från Skaraborgs alla näringslivschefer och från Martin Maars som arbetar för "Älska Billingen". Några extra tips från medarbetarna i parken får du också. Ha en underbar hemester!

Planet of Lana är ett cinematiskt pusseläventyr i handritad stil med en stark historia och ett episkt soundtrack. Det är också Wishfully Studios första spel som nu visas upp inför stor publik.

– Att få visa upp oss vid Summer Game Fest Kickoff Live betyder enormt mycket för oss som spelstudio, säger Adam Stjärnljus, Creative Director och Co-founder vid Wishfully Studios.

På besök i parken: The Farm Interactive

Remote, Onsite och Product; det är de tre ben som IT-företaget The Farm Interactive vilar på. Trots att företagsnamnet kanske inte för tankarna till ett modernt IT-företag så är det precis det de är. The Farm har sin fasta punkt i Skövde och Science Park men har kunder i flera städer i Sverige.

– Vi tittar på hur digitaliseringen ska kunna skala våra kunders verksamhet, både för små och stora företag. Kunden ska ha nytta av det vi bygger oavsett om det är en hemsida, ett system eller en app.

Anna vill skapa pirriga stunder för kvinnor

Med en unik affärsidé som sätter kvinnors lust och njutning i fokus blev Anna Wallanders företag Pirr en del av Science Park Skövdes program för startups i början av året. Nu har Pirr mottagit 300 000 kronor i finansiering av Vinnova.

På besök i parken: Zcooly

Zcooly är ett av flera dataspelsföretag som har sin verksamhet i Science park Skövdes innovativa miljö. Med sina spel vänder de sig till barn i låg- och mellanstadieåldern under mottot "Meningsfull skärmtid". I början av april släpptes den största uppdateringen hittills i Zcoolys historia.

Ny app för tömning av sopkärl

Nu behöver du inte längre kika ut genom fönstret och se om grannen ställt ut sitt sopkärl för att veta om det är idag det ska tömmas. Mindius har tillsammans med Omnigon tagit fram en app som hjälper dig hålla koll på det mesta kring tömning av sopkärl i ditt område.

På besök i parken: Västgöta-Data

Västgöta-Data har drygt 20 anställda som brinner för att hitta lösningar på kundernas data- och IT-problem. Med basen i närområdet har de kunder både nationellt och internationellt. Företaget har inte växt ur sina lokaler, men snart har de växt ur sitt namn.

Lisa möter Valheims 185 000 medlemmar

Sweden Game Arenas konferens, Sweden Game Conference, ledde Lisa Kolfjord till Skövde och ett växande community inom spelutveckling. Sedan dess har hon hunnit påbörja en resa med att starta ett eget företag och vara en del av en spelsuccé i världsklass med Valheim.

Erbjudande: Innovativa startups kan söka medel hos Vinnova

Den 8 juni öppnar Vinnovas ansökningsfönster för Innovativa startups. Om ditt företag uppfyller kriterierna har du möjlighet att ansöka om upp till 300.000 kronor i finansiering.

Skövdes spelindustri lockade Adam till Skövde

Adam Wallberg och Sanna Wallberg Ylvén ville inte arbeta med andras spel, så de startade sitt eget företag i Science Park Skövdes startup-program. Nu har de släppt sitt första spel, Cobots, på spelplattformen Steam.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.