Kommande event

Nya laddstolpar för elbilar

Laddstolpar för elbilar finns på parkeringen norr om Pergolan (Kaplansgatan 18), samt på parkeringen norr om Nyeport (John G Grönvalls plats 1). Parkföretag har under dagtid förtur till laddstolparna, men innan användning behöver du läsa vår information.

Stunlock Studios V Rising har sålt för över 400 miljoner - på en månad

För några veckor sedan släppte Stunlock Studios spelet V Rising. Och det har minst sagt tagit världen med storm. Efter en månad har spelet redan sålt för över 400 miljoner!

Iron Gate och Piktiv i nytt samarbete - succén Valheim släpps på Xbox

Succén Valheim gör konsoldebut under nästa vår, då släpps vikingaspelet till Xbox. För att möjliggöra detta tar spelstudion Iron Gate, tidigare startup i Science Park Skövde, hjälp av parkföretaget Piktiv och den tyska utvecklaren Fishlab för att göra portningarna.

Spel som problem eller möjlighet?

I ett nytt projekt ska Science Park Skövde, Högskolan i Skövde och Balthazar Science Center skapa en mötesplats för samtal kring barns och ungas spelande. Slutmålet är att stärka barns och ungas rätt till en inkluderande och sund spelkultur. Genom en serie workshops och samtal med inbjudna experter vill vi fördjupa och bredda kunskapen om de utmaningar och intressekonflikter som olika aktörer inom spelsektorn möter.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.