En hel månad med fokus på AI

Vill du veta mer om Artificiell intelligens, dess fördelar och hur du kan dra nytta av tekniken?
Då får du inte missa vår temamånad, där maj blir till mAI.

Kommande event

Mjukvaran som hjälper dig att surfa säkert

Forskare vid Högskolan i Skövde och parkföretaget Xenolith AB har utvecklat en mjukvara kallad WebSec Assistant. Mjukvaran kan installeras gratis i din webbläsare och varnar dig för riskfyllda situationer online. Ett värdefullt verktyg i takt med att cyberattackerna ökar.

Skövdeutvecklarna Iron Gate Studio når ny milstolpe

Vikingaspelet Valheims globala framgång på spelmarknaden fortsätter. Nu har de nått ännu en milstolpe med över 10 miljoner sålda exemplar.

Spel som problem eller möjlighet?

I ett nytt projekt ska Science Park Skövde, Högskolan i Skövde och Balthazar Science Center skapa en mötesplats för samtal kring barns och ungas spelande. Slutmålet är att stärka barns och ungas rätt till en inkluderande och sund spelkultur. Genom en serie workshops och samtal med inbjudna experter vill vi fördjupa och bredda kunskapen om de utmaningar och intressekonflikter som olika aktörer inom spelsektorn möter.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Science Park Skövde och Skaraborg Invest - en del av innovativa Sverige

På vilket sätt kan entreprenörer få stöd med att starta sina verksamheter i Skaraborg? Och på vilket sätt kan det skapa företag som tar sig ut på en internationell marknad? Det får du veta i den nya webisoden av serien Storverk i småstadsmiljö. Du får också höra de goda exemplen från Stunlock Studios och Simumatik, vars resa började just här. I Skövde. Häng med!

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.