A game changer for your business

Kommande event

Vill du coacha innovativa teknikföretag?

Just nu söker Science Park Skövde AB två nya affärscoacher. Genom ett coachande förhållningssätt stöttar vi företag och entreprenörer i deras utveckling för att möta kundernas framtida behov och krav. Du kommer att bli en viktig pusselbit i ett dedikerat team av affärscoacher som arbetar tätt tillsammans.

Forsway vinnare av årets innovationspris

Under Näringslivsgalan i Skövde den 23 november fick Forsway Scandinavia ta emot Science Park Skövdes innovationspris för sin betydande tekniska innovation. Priset tilldelas ett företag som under året har lanserat en ny eller utvecklad tjänst eller produkt som fyllt ett tydligt behov på marknaden. Företaget ska verka inom något av följande profilområden: digitalisering, dataspel, gröna näringar eller smart industri.

Elva Skaraborgsföretag satsar på tillväxt med skräddarsydd coachning

Hösten 2022 blev det klart att Science Park Skövde skulle få koordinera och använda konceptet Navigator Scaleup, ett tillväxtprogram för mikro- och småföretag i Skaraborg som vill växa. Sedan dess har ett gediget arbete gjorts med att hitta och matcha Navigator-coacher till alla elva företag som ska nu genomföra programmet.

- Till dessa företag krävdes det totalt 44 coacher, som var och en har handplockats för att matcha de utmaningar som respektive företag står inför, säger Carolina Green, affärscoach på Science Park Skövde AB.

Nytt rekordår för Skövdes spelindustri - ökning i omsättning, vinst och anställda

Skövdes spelindustri fortsätter att visa imponerade tillväxt med en märkbar ökning av omsättning och vinst jämfört med föregående år. Det visar färsk statistik från Dataspelsbranschen. De 36 spelbolagen i Skövde omsatte tillsammans över 2,7 miljarder (1,8 miljarder år 2021) och gjorde en vinst på närmare 1,3 miljarder (ca 1 miljard 2021).

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Nytt projekt ska bidra till fler startups med kvinnliga grundare

Under våren blev det klart. Science Park Skövde AB har beviljats 365 625 kr från Vinnova för att driva All in, ett projekt som syftar till att utveckla verktyg och metoder för spelinkubatorer och -kluster med målet att öka antalet kvinnliga spelentreprenörer.

- Med All in gör vi nu ett krafttag tillsammans med övriga kluster i Sverige för att kartlägga hinder för kvinnor att starta eget spelföretag, säger Jenny Brusk, grundare av nätverket DONNA och projektledare för All in.

ASSAR växer - storsatsning på en cirkulär lärmiljö

Nyligen beviljades projektet Innovationsboost med totalt 29,8 miljoner från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. Ett helt nytt projekt som syftar till innovation för hållbar omställning hos tillverkande industri, dess värdekedja och teknikföretag.

Samverkar i projektet gör Högskolan i Skövde, Science Park Skövde och IDC West Sweden, tre av initiativtagarna till ASSAR Industrial Innovation Arena som i flera års tid drivit innovations- och utvecklingsprojekt för teknik- och industriföretag tillsammans i arenan.

Science Park Skövde

- A game changer for your business

Science Park Skövde är en kreativ arena för innovation, där vi stöttar idéer, utveckling och tillväxt. Vi erbjuder professionella affärscoacher, startup-program, kompetenshöjande aktiviteter och omvärldsbevakning, och hjälper dig som har en idé, ett nystartat eller etablerat företag.

Med profilområden som IT, smart industri och dataspel, som kräver nytänkande, innovationshöjd och lekfullhet, ser vi oss som mer än en mötesplats. Science Park Skövde är ett community och ett innovativt ekosystem som möjliggör smarta och hållbara lösningar, digitala tjänster och upplevelser för framtidens samhälle.