marker-medium.original.png

SKAPA FRAMTIDEN MED OSS!

Kommande event

Snart avslutas vårdprojektet inn2health

I Västra Götaland samsas sex olika science parks, alla med olika spetsområden där man ligger i framkant. Projektet Inn2Health är det första samverkansprojektet där alla aktörer samlats och på riktigt arbetat kring en gemensam frågeställning: Hur hittar vi nya lösningar på utmaningar i vården? Projektet avslutas vid årsskiftet 2021/2022.

Många bra tips och råd under Finansieringsdagen

Vad krävs för att söka offentliga medel?
Hur mycket tid går det åt för att skriva en ansökan?
Vad letar en investerare efter?
Hur förbereder man sig för att bli "investment ready"?

Dessa och många fler frågor fick åhörarna svar på under Science Park Skövde Finansieringsdag 2021.

AI-bolaget videquus tar in tio miljoner kronor

Videquus gör en unik kamera för hästar som med hjälp av AI analyserar hästars beteende och larmar när någonting är fel. Efter att ha nått fantastiska resultat med sin intelligenta fölvakt ska Videquus expandera både i Sverige och på nya marknader internationellt. Detta är möjligt genom en finansieringsrunda med såväl befintliga som nya investerare som resulterat i drygt tio miljoner kronor.

Mio flyttar delar av sin verksamhet till Science Park Skövde

Den 1 februari 2022 flyttar Mio sin IT-utveckling till Science Park Skövde. Björn Lindblad, VD för Mio Sverige, är mycket nöjd med beslutet och ser stora fördelar med att bli en del av nätverket i parken.

Sweden Game Conference bjöd in den svenska spelbranschen till Skövde

För första gången någonsin genomfördes Sweden Game Conference både på plats i Arena Skövde och online med närmare 800 deltagare den 14-15 oktober. Dessutom blev det ett nytt rekord för DONNA DAY som i år fick över 120 ansökningar.

Distancify Allstars vinnare i Science Park-Joggen

I torsdags 21 oktober gick Science Park-Joggen av stapeln med ett taggat gäng medarbetare från parkens olika företag på startlinjen. Distancify Allstars blev bästa lag med ett snitt på 7,33 varv.

JL Safety tar hjälp av coacherna vid Science Park Skövde

Ett viktigt verktyg för Science Park Skövde, främst när vi arbetar mot befintliga företag i Skaraborg, är våra behovsinventeringar. Genom dessa identifieras behov, utmaningar och möjligheter som företagen står inför. Underlaget från dessa bidrar till att Science Park Skövde på ett effektivt sätt kan matcha vårt erbjudande av aktiviteter och insatser mot specifika behov.

Maskinsäkerhetsspecialisten JL Safety genomgick en behovsinventering under våren där det bland annat framkom att bolaget ville ta nästa utvecklingssteg med fokus på den egenutvecklade mjukvaran CEDOC.

På besök i parken: Eyetron

För fyra år sedan deltog Fredrik Hultström och Joakim Gerhardsson i projektet Framtidén som drevs av Science Park Skövde. De kom dit med en idé om en produkt, men det är inte alls den produkten de utvecklar idag.
– Man kan väl säga att det är inom samma bransch, det handlar om säkerhet även nu, säger Fredrik.

Eftersom produkten ännu inte släppts på marknaden är de lite försiktiga med att tala om precis vad de arbetar med, men behovet de såg har att göra med extremt strömsnåla IoT-produkter.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.