Markör Science Park Skövde

SKAPA FRAMTIDEN MED OSS!

Kommande event

Sustainability Manager – ny tjänst vid Science Park Skövde AB

Science Park Skövde AB:s startup-verksamhet har nyligen slutfört en strategisk rekrytering för att arbeta med jämställdhet, integration och hållbarhet för bolagets startup-företag.

Jenny Brusk har rekryterats till den nyinrättade tjänsten Sustainability Manager. Hon kommer att driva och utveckla struktur och arbetssätt gällande hållbarhetsmålen i Agenda 2030 såväl internt som externt för verksamheten. Hon tillträder tjänsten den 1 september.

Detta gör vi för att stötta dig som driver företag hos oss

Läget för många svenska företag är akut. Det gäller även för flera av de företag som finns i Science Park Skövde. Vi vill från Science Park Skövde AB:s sida att du som har ditt företag i Parken hör av dig till någon av oss om du har funderingar kring din och företagets situation.

Samlad information för företag med anledning av Covid-19

Läget för många svenska företag är akut. Det gäller naturligtvis även för flera av de företag som finns i Science Park Skövde. I länken nedan hittar du viktig information för dig som är företagare.

Vill du få lunchen hemlevererad?

Även om du inte är kvar på kontoret i någon av Science Park Skövdes byggnader så kan du äta gott från Orangeriet. Det finns möjlighet att beställa lunch eller eller annat och få det levererat direkt till dig.

Mats Jägstam blir ny verkställande direktör vid Science Park Skövde AB

Styrelsen för Science Park Skövde AB har utsett Mats Jägstam till ny verkställande direktör från och med 1 juli. Mats kommer närmast från rollen som vicerektor för Näringslivssamverkan och internationalisering vid Högskolan i Skövde. Han har tidigare bland annat suttit i styrelsen för Science Park Jönköping.

Så kan du förhindra spridning av smitta

Det nya Coronaviruset Covid-19 fortsätter att spridas. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att vidta de åtgärder som vi kan för att inte bidra till att föra smittan vidare. Här har vi samlat information från olika myndigheter.

ASSAR FORTSÄTTER STÄRKA DEN TILLVERKANDE INDUSTRIN

ASSAR Industrial Innovation Arena startades 2014 med fokus att åstadkomma större industrinytta i gemensamma forskningsprojekt.

– Skövde har med ASSAR på ett par år etablerat en industriell innovationsarena i världsklass med både nationella och internationella forskningsprojekt i framkant, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Spelmetropol med internationell lyskraft

"En spelmetropol med internationell lyskraft". Så beskrivs Skövde i en artikel som publicerades i Dagens industris digitala upplaga DiGITAL den 23 februari. Ansvarig för affärsutvecklingen vid Science Park Skövde är Kenneth Johansson. Han är naturligtvis väldigt nöjd. – Vår valuta är kunskap, säger han.

Simumatik utvecklar mjukvara för virtuell driftsättning

Mikel Ayani gjorde sitt exjobb för ett företag som levererade automatiserade logistiklösningar. Han identifierade problem vid leverans till företagen och började fundera på en lösning. Den lösningen har idag tagit honom till Sverige och Science Park Skövdes Startup-program. Där utvecklar han sedan sommaren 2018 Simumatik3D, en mjukvara för att stödja digitaliseringen av Industri 4.0. Att ha möjlighet att upptäcka fel i ett tidigare skede betyder ekonomiska fördelar för kunden.

Workshop-serie: Design Thinking

Utmärkande för Design Thinking är att:

  • användaren och kunden är i fokus och en del av designprocessen
  • arbetssättet upprepas tills ett önskat resultat uppnåtts (iterativt arbetssätt)
  • korta tankebanor främjar kreativitet och nya innovativa idéer.

Nu har du chansen att lära mer genom att anmäla dig till en workshop-serie som består av åtta tillfällen med start i februari 2020.

Meningsfull skärmtid är ledord för Zcooly

Zcooly är ett av många dataspelsföretag i Science Park Skövde. De flesta av företagets tio medarbetare träffades redan när de gick på Högskolan i Skövde. Idag är de ett av de ledande företagen när det gäller att utveckla lärande spel för barn. I nästa vecka släpps en app där företagets alla lärande spel samlas.

Hållbarhet är en trend inom dataspelsbranschen

Den tionde upplagan av Sweden Game Conference är avslutad. Årets konferens hade "Hållbarhet i spelbranschen" som tema, vilket var tydligt när 50-talet föreläsare delade med sig av kunskap, insikter och trendspaningar.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.