Kommande event

Exiterar med nytt publiceringsavtal

Nyligen var det dags för dataspelsföretaget Carry Castle att exitera från The Game Incubator Program i Göteborg. De gjorde det med ett färskt publiceringsavtal med Thunderful Publishing för sitt spel Source of Madness.

Finansiering med sex miljoner från Vinnova

Science Park Skövde Startup har nyligen beviljats nya finansieringsmedel från statens innovationsmyndighet, Vinnova, med sex miljoner kronor fördelade på två år. Det betyder fortsatt starkt förtroende för Science Park Skövde Startup som nationell nod i det svenska innovationssystemet.

Glad sommar!

Efter en mycket annorlunda vår är nu sommaren och semestern här. Vi önskar dig en riktigt skön och avkopplande sommar och ser fram emot att ses igen i augusti, utvilade och med fulladdade batterier.

Öppettider under sommaren.

Över två miljoner nedladdningar på två månader

Startup-företaget Itatake lanserade i april mobilspelet Gumslinger på Google Play och App Store. Spelet har redan passerat över två miljoner nedladdningar.

Microsoft och Nintendo deltog på Sweden Game Pitch

På grund av corona-pandemin måste mycket göras annorlunda. Det gäller även för Sweden Game Pitch som i år genomfördes som ett digitalt evenemang för att ge svenska startups möjlighet att knyta nya kontakter inom dataspelsbranschen. Det resulterade i närmare 100 inbokade möten mellan startups, investerare och förläggare. Stora aktörer som till exempel Nintendo och Microsoft fanns bland de 75 företag som deltog.

DIGITALT EVENT FÖR SVENSKA STARTUPS INOM DATASPEL

Sweden Game Arena (SGA) är en del av Science Park Skövde AB. SGA är en ledande kunskapsnod på nationell nivå och en av de mest fördelaktiga utvecklingsmiljöerna inom den internationella dataspelsbranschen. I Corona-pandemins spår arrangeras den 17:e juni ett digitalt event där startups inom dataspelsbranschen ges möjlighet att knyta kontakter med nationella och internationella investerare och förläggare.

Högskolan i Skövde ger kurser för yrkesverksamma inom industrin

För att kunna följa med i den globala industriutvecklingen krävs välutbildade medarbetare och tillgång till rätt kompetens. För dig som är yrkesverksam inom industrin erbjuder Högskolan utbildningsinsatser utan kostnad.

Mats Jägstam blir ny verkställande direktör vid Science Park Skövde AB

Styrelsen för Science Park Skövde AB har utsett Mats Jägstam till ny verkställande direktör från och med 1 juli. Mats kommer närmast från rollen som vicerektor för Näringslivssamverkan och internationalisering vid Högskolan i Skövde. Han har tidigare bland annat suttit i styrelsen för Science Park Jönköping.

Samlad information för företag med anledning av Covid-19

Läget för många svenska företag är akut. Det gäller naturligtvis även för flera av de företag som finns i Science Park Skövde. I länken nedan hittar du viktig information för dig som är företagare.

Detta gör vi för att stötta dig som driver företag hos oss

Vi vill från Science Park Skövde AB:s sida att du som har ditt företag i Parken hör av dig till någon av oss om du har funderingar kring din och företagets situation.

Så kan du förhindra spridning av smitta

Det nya Coronaviruset Covid-19 fortsätter att spridas. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att vidta de åtgärder som vi kan för att inte bidra till att föra smittan vidare. Här har vi samlat information från olika myndigheter.

Science Park Skövde

Vi vill skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. Här hittar du mer information om vad vi erbjuder.