Header-mAI3.png

Under maj månad arrangerar vi en rad aktiviteter för att belysa hur AI kan skapa nya affärsmöjligheter och öka effektiviteten i ditt företag. Det är också ett tillfälle att synliggöra och problematisera användningen av tekniken och komplexiteten kring dess lagar och regler.

Kommande event

Grundare bakom mångmiljonsuccé investerar fem miljoner i kvinnlig spelentreprenör

Ellen Mellåker är en av grundarna bakom spelföretaget Redbeet Interactive, utvecklarna bakom världssuccén Raft. Nu vill hon återinvestera i spelbranschen för att få fler kvinnor att lyckas med sin företagsresa, och väljer därför att investera fem miljoner kronor i företaget Aurora Arts, med Tilla Segerstedt i spetsen.

– Jag letar efter personer och kvinnliga entreprenörer som jag kan hjälpa i resan som jag själv gjorde med Redbeet Interactive och investerar snarare i människors drivkraft än i projekt, säger Ellen Mellåker.

Investerarnätverk hade fokus på dataspel - "Finns inget liknande någon annanstans i världen"

Som ett initiativ för att utöka nätverket av affärsänglar och personer som vill göra skillnad för näringslivet tog Science Park Skövde klivet och grundade ett investerarnätverk. Förra veckan samlades de för första gången, och denna gång blev det fokus på dataspel.

– Vad som åstadkommits här i Skövde för spelutvecklare och nystartade spelföretag är världsunikt, säger Henrik Jonsson, Game Industry Growth Consultant på Radgivery.

Nytt fintech-forum har startat i Skövde - “En möjlighet att stärka vår position”

Med en gemensam strävan att främja Skaraborgs fintech-landskap, krokade några av traktens företag arm tillsammans med Science Park Skövde. Kort därefter såg forumet Fintech Skövde dagens ljus.

- Initiativet är ett betydelsefullt steg för att locka och behålla talanger i regionen, säger Ann-Sofie Molin, Pagero Sverige AB.

Lumi Labs tar in investering för utveckling av plattform för språkträning

Nu står det klart att startupbolaget Lumi Labs tar in en investering på 1,6 miljoner. Lumi Labs utvecklar plattformen LingoLooper som ska bidra till integration och gemenskap genom språk. Plattformen, som snart finns i öppen betaversion, kan beskrivas som ”The Sims med AI för språkträning”.

Nyckeltal

+ 100
företag
+ 1100
arbetar i parken
+ 200
spelutvecklare
25000
kvm

Här byggs en drömstad för spelutvecklare och teknikproffs: "Som Silicon Valley mitt i stan"

Skövde har utvecklats till ett framstående technav med rekordsnabb tillväxt. Nu sker det största utvecklingsprojektet i stadens historia - Skövde Science City.

Tänk utanför boxen - kreativa konferensmiljöer ska inspirera till nytänkande

Genomtänkta och särpräglade konferensrum, inspirerade av naturens element, designade för att passa olika syften och möten. Det är grunden för Science Park Skövdes konferensverksamhet.

- Sedan starten 2009 har vi haft fokus på att försöka lösa kundernas olika önskemål. Eftersom vi har flexibla rum, där man kan flytta runt möblerna, kan vi kundanpassa lokalerna i stor utsträckning, säger Ann-Christin Persson, konferensansvarig på Science Park Skövde.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.