Miljontals sålda spel världen över, elmotorer som förändrar bilindustrin och världens största, öppna nätverk för affärstransaktioner.

Med starka spetsområden inom spelutveckling, smart industri och IT är det ingen slump att företag efter företag väljer att etablera sig just här. Faktum är att Skövde är en av Sveriges mest växande och ledande städer inom spelutveckling. Med branschunika Sweden Game Arena utvecklar vi inte bara framtidens spelföretag, utan sätter även svensk spelindustri på den internationella kartan.

Nyckeltal

+ 200
spelutvecklare
+ 100
företag
25000
kvm
+ 800
arbetar i parken

Varför Science Park Skövde?

Science Park Skövde är en etablerad arena för innovation och tillväxt. Vi erbjuder företag inom spel, smart industri och IT en mötesplats, ett community och ett innovativt ekosystem för att möjliggöra framtidens hållbara lösningar, tjänster och digitala upplevelser. Genom framgångsrika startup-program och en väl utvecklad scaleup-verksamhet får vi företag att växa och lyckas så att de inte bara kan göra skillnad, utan på riktigt - förändra hela spelplanen. För vi nöjer oss inte med mindre.

Intresserad? Join the game!

Bli en del av vårt ekosystem

Att välja Science Park Skövde innebär också att bli en del av ett innovativt och sjudande ekosystem där näringsliv, akademi och Skövde kommun arbetar tillsammans för att tillgodose företag med kompetens, nätverk och möjligheter. Tack vare ett nära samarbete med Högskolan i Skövde kan företagen i parken jobba nära forskningsprojekt och komma i kontakt med studenter och talanger med rätt kompetens. Att kunna sätta in företag i rätt sammanhang är en av de viktigaste rollerna vi har. I ekosystemet får företag, förutom lokaler och kringtjänster, även tillgång till specialiserade affärscoacher, startup-program, testmiljöer, unika nätverk och ett levande community. Här utvecklas företag - från idéstadie till expansion och internationalisering - och blir en viktig kugge i näringslivets och Skövdes utveckling.

ASSAR Industrial Innovation Arena – ett sätt att öka konkurrenskraften

Framtidens industri står inför flera utmaningar. Kraven på produktionsutveckling, kompetens, kunskap och innovation växer i snabb takt. För att möta de globala trenderna och utmaningarna har ASSAR vuxit fram – en arena som stödjer den tillverkande industrin genom utbildning, innovationsstöd, forskning och teknikutveckling. Här kan du ta del av seminarier, workshops, olika nätverk, se forskning i praktiken, få hjälp att starta företag och mycket mer. ASSAR som fysisk plats har som mål att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning. Med ASSAR vill vi stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikföretagen i Skaraborgsregionen.

ASSAR är en del av Science Park Skövdes innovationsmiljö som vi driver tillsammans med Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen

Skövde - en del av det nya innovativa Sverige

Sverige är ett av världens mest innovativa länder och har varit så i många år. Men hur ser innovation ut utanför storstäderna? I projektet Det nya innovativa Sverige ges Skövde som exempel på en svensk småstad som lyckats med att vinna europeiskt pris i entreprenörskap i konkurrens med 350 städer.

På vilket sätt kan entreprenörer få stöd med att starta sina verksamheter i Skaraborg? Och hur bidrar det till företag som tar sig ut på en internationell marknad? Det får du veta i webisoden Innovationsstöd för startups. Där får du också höra om två goda exempel, Stunlock Studios och Simumatik, vars resa började just här. I Skövde.

Making room for your business

Våra företag växer och tar plats, inte bara här i Skövde utan i hela världen. För att möjliggöra tillväxt och rum för fler företag kommer vi inom de närmsta fem åren skapa yta med 500 nya arbetsplatser och inom tio år ska vi dubblera vår totala lokalyta. I den nya stadsdelen Skövde Science City – ett stenkast från citykärnan, resecentrum och högskolan – ska moderna och funktionella kontor varvas med bostäder för att skapa en levande stadsdel, dygnet runt.

A place for Business

Skövde ligger nära Sveriges stora marknader med modern infrastruktur, Västra stambanan, logistikmöjligheter och kommunikationer som möjliggör både resor och arbetspendling. Med tåget kommer ni till Stockholm på två timmar och Göteborg på en, och med närhet till flera flygplatser tar ni er enkelt vidare ut i världen. Högskolan förser ständigt näringslivet med nya studenter och talanger vilket har gjort Skövde till en framstående teknik- och IT-hub med goda förutsättningar att hitta rätt kompetens.

Är det här den ska börja? Er tillväxtresa.

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om våra etableringsmöjligheter.