Skövde Science City - Mariesjö

Nu startar arbetet med utveckling av stadsdelen Mariesjö och det första steget mot Skövde Science City är taget. En helt unik stadsdel som binder samman centrum med Science Park Skövde och Högskolan i Skövde.

Mariesjö är idag en stadsdel där det kontinuerligt pågår en omvandling från småindustri, hantverk och verksamheter till bland annat kontor, försäljning och service. Största motorn i omvandlingsarbetet är den framgångsrika utvecklingen av Science Park Skövde.

Unikt läge

Skövde kommun tar nu ett samlat grepp över den pågående omvandlingen, där målet är att skapa en levande, tät stadsmiljö, med egen identitet, nya mötesplatser, friare arkitektur och högre hus. Därtill skapa ett sammanhängande kunskapsstråk för Science Park Skövde och Högskolan i Skövde, med plats för nya lokaler för utbildning och växande företag.

Mariesjös läge, ett stenkast från Skövde stadskärna och resecentrum, är unikt. Efterfrågan på centrala bostäder är stort. Utvecklingen av Science Park Skövde är en av nyckelfaktorerna för att Skövde ska vara en konkurrenskraftig stad där nya företag etablerar sig.

bild-4---kunskapsstraket_vy-platsen_rev-2020.jpg

Skissbilder: OKIDOKI

bild-5---kvarterstaden_vy-stadshuvudgatan-bangardsgatan.jpg