25 år av innovation - företagen som bygger parken

Företagen-i-parken.png

Science Park Skövde har under ett kvarts sekel växt från ett kontor och en person, till åtta fastigheter fyllda av ett 100-tal företag och närmare 1100 medarbetare. Nu när parken fyller 25 år tar vi tillfället i akt och, i en artikelserie, hyllar de företag som är med och bygger vår gemensamma innovationsmiljö!

Science Park Skövde har under hela resan haft ett tydligt övergripande mål, att vara en plats, en brännpunkt för människor och företag som vill bidra med nytänkande, utveckling och tillväxt i Skaraborgs näringsliv. Det är därmed på sin plats att presentera företagen som genom sina medarbetare varje dag, ihärdigt och oförtrutet, bidrar till hållbara lösningar, digitala tjänster och underhållning.

Addgile

Addgile erbjuder en rad tjänster inom mjukvaruutveckling och IT. Bolaget stöttar sina kunder med såväl enskilda utvecklare till befintliga team som ett dedikerat Addgile-team som hjälper företag att komma i gång med utveckling och drift. Dessutom erbjuder man tjänster inom bland annat strategi, krav, användarutbildning och hjälp med omställning att bli agila samt skräddarsydda mjukvarulösningar för webb, mobil och moln baserade på mikrotjänstteknik genom ett partnersamarbete.
Plats: Spaljén (Kaplansgatan 18)

Almi

Almi stöttar företag att växa, bli lönsamma och långsiktigt hållbara. Med sin unika erfarenhet av de utmaningar som tillväxtföretagande innebär, vet Almi vad som behövs för att lyckas. Almi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar de även riskkapital i företag i tidiga skeden, som har stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.
Plats: Portalen (Kanikegränd 3B)

Alten

Alten är ett internationellt konsultbolag inom teknik, IT och Life Sciences och finns representerat i över 30 länder. Bolaget erbjuder kompetenser genom hela produktutvecklingskedjan och har partners inom många branscher, bland annat fordon, flyg och försvar, energi, industri och offentlig sektor. Som global aktör kan man använda samlad teknisk erfarenhet och resurser för att ta sig an komplexa uppdrag och som lokal aktör har man möjligheten att arbeta nära sina kunder och leverera konkurrenskraftiga lösningar.
Plats: Spaljén (Kaplansgatan 16 C-G)

Bengt Dahlgren

Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Bolaget tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom samhällsbyggnad och är certifierade enligt ISO 14001 respektive ISO 9001. Företagets fokus och inriktning är att vara riktigt bra på, och leverera tjänster inom allt det som får fastigheter att leva och människor att må bra. Värme, kyla, luft, brandskydd, hållbarhet, trygghet, ljus, fukt, vatten och energi är företagets värld och har så varit sedan starten 1952.
Plats: Pergolan (Kaplansgatan 18)

Bosnet

Bosnet driver och utvecklar ett öppet fibernät, en plattform som ger kunden valfrihet att välja bland flera leverantörer av bredbandstjänster. Bolaget fokuserar således på att driva fibernätet och erbjuda tjänsteplattformen. Bosnet tillhandahåller hållbar, pålitlig och framtidssäker infrastruktur med hög prestanda och säkerställer att bredbandsleverantörer kan leverera sina tjänster utan avbrott. För sina kunder innebär det konkurrenskraftiga priser och ett stort urval av bredbandstjänster.
Plats: Spaljén (Kaplansgatan 16 C-G)