Anna vill skapa pirriga stunder för kvinnor

pirr.jpg

Med en unik affärsidé som sätter kvinnors lust och njutning i fokus blev Annas företag Pirr en del av Science Park Skövdes program för startups i början av året. Nu har Pirr mottagit 300 000 kronor i finansiering av Vinnova.

– Jag är oerhört glad och stolt över att bo i Sverige som är ett modernt och progressivt land när det kommer till just innovativa idéer.

Anna Wallander bor i Stockholm och har över 20 års erfarenhet från reklambranschen, där hon också har startat flera bolag. För ett halvår sedan tog hon dock steget att starta företaget Pirr inom en, för henne, okänd bransch inom teknik.

– Jag fick veta att 70 procent av kvinnor har problem med sexuell lust och jag började läsa på om problemet och varför det var så. Att som kvinna känna avsaknad av lust kan bero på många olika orsaker. Enligt forskning är stress, trötthet och ångest de vanligaste förklaringarna. Det finns också en rad olika sjukdomar, vaginala problem och hormonförändringar som kan påverka lusten likaså preventivmedel och antidepressiva medel har ofta stor påverkan, säger Anna.

Bortsett från medicinska problem, existerar även strukturella problem, menar Anna.

– Samhällets och mediernas syn på kvinnors sexualitet, vissa mäns syn på kvinnor som bejakar sin lust och även kvinnors syn på sin egen förmåga att njuta, motarbetar problemet.

Anna fortsatte att läsa på kring lust och stigma kring kvinnlig sexualitet, där hon menar att man pratar om män och kvinnors sexualitet och njutning på olika sätt. Forskningen visar också att kvinnor som läser erotisk litteratur har 74% mer sex än de som inte gör det.

– Jag blev då intresserad av erotisk litteratur och upptäckte hur stor genren var. Enbart på Amazon säljs drygt 390 000 verk om dagen inom romans och erotik. I kombination med ljudmedia som expanderar årligen och där tillväxtmarknaden i branschen i stort är 25% så startade jag Pirr, säger Anna.

anna_wallander.jpg

Anna Wallander, grundare och VD på Pirr.

Unik språkmodell

Pirr är en ljudapp där användare kan skriva berättelser med hjälp av AI, skriva berättelser tillsammans med någon som man själv har bjudit in och även kunna ta del av ett bibliotek av erotiska berättelser.

Vi använder AI för att skriva och läsa upp historierna, vilket gör Pirr till ett oerhört skalbart företag. Vi använder en unik språkmodell som kan skriva erotisk litteratur, vilket är tvärtemot vad andra språkmodeller gör, säger Anna.

Engagerade coacher

Det var i samband med att Anna sökte efter en spelutvecklare på sociala medier som hon fick kontakt med Jimmy Öman som är affärscoach på Science Park Skövdes startup-program inom spel.

– Jimmy förstod redan de första minuterna att det fanns potential i Pirr och jag såg ett värde i att gå med i startup-programmet, säger Anna.

Pirr befinner sig i den första fasen i programmet, verifieringsfasen, och tiden har varit värdefull för henne och företaget.

– Affärscoacherna är till jättestor hjälp. Det är värdefullt att ha engagerade coacher som jag kan bolla alla möjliga frågor med, säger Anna.

Innovativa Startups

Pirr mottog nyligen 300 000 kronor i finansiering av Vinnova genom erbjudandet Innovativa Startups.

– Jag är oerhört glad och stolt över att bo i Sverige som är ett modernt och progressivt land när det kommer till just innovativa idéer. Det är först när man vågar testa nya varianter och nya områden som man hittar lösningar på samhällsproblem. Sverige var till exempel först i världen att införa sexualundervisning, säger Anna.

Finansieringen hjälper Pirr att ta nästa steg och utveckla en prototyp.

– Den kommer att vara på plats inom kort som vi testar, utvecklar och förfinar för kunden, avslutar Anna.