Applikationskonsult inom medicinteknik till Science Park Skövde

Micromedic AB

Micromedic AB, och dess moderbolag Ortomedic AS, är tillsammans en innovativ och kompetensdriven koncern som fokuserar på leverans av medicintekniska produkter till sjukvård och forskning inom Sverige och Norge. Nu har de valt att etablera sig i Science Park Skövde.

Micromedic AB är idag exklusiv återförsäljare till mikroskoptillverkaren Leica Microsystems i Sverige. Dessa parter samarbetar tätt för att säkerställa att produkterna uppfyller behoven som efterfrågas i forskningens framkant. Bland annat levereras högteknologiska mikroskopsystem för att kunna avbilda sub-cellulära strukturer i levande organismer i 3D.

Kontoret i Skövde kommer att fokusera på att etablera en konsultverksamhet för att ge support och utveckla arbetsflöden kring dessa produkter.

- Då mycket av utvecklingen inom medicinteknik drivs av digitalisering ser vi fina möjligheter till lokalt samarbete i och med etableringen i Science Park Skövde, säger Mikael Ankler, Country Manager för Micromedic AB.

- Att ett medicinteknikbolag som utvecklar mjukvaror väljer oss för att skapa sin framtid är ett bra bevis på att Science Park Skövde och Skövde som region är en attraktiv plats. Vi hoppas att de ska trivas och växa i vår innovativa miljö, säger Kenneth Alfelt, etableringsansvarig vid Science Park Skövde AB.

Vill du etablera ditt företag i Science Park Skövde?

Vill du och ditt företag utvecklas och växa genom att vara en del av en inspirerande miljö med tillgång till kontorslokaler och öppna mötesplatser med möjlighet till nya kontakter och nätverk? Då är innovationsmiljön Science Park Skövde en plats för er. Här kan ni utvecklas och växa genom att få stöd i att starta och driva företag, utveckla produkter/tjänster, affärer och få tillgång till kompetens.

För frågor kring etablering är du välkommen att höra av dig till Kenneth Alfelt, ansvarig för etableringar i Science Park Skövde, via kenneth.alfelt@scienceparkskovde.se eller 0708-49 30 50.