Axplock från parkens 25 år

Visste du att ... 1200x627-2.jpg

25 år med Science Park Skövde. 25 år av innovation. 25 år som sett en lång rad företag födas eller flytta in i parken. Hus har rivits för att ge plats åt nya med mer plats. Möten, event, aktiviteter och utveckling i en strid ström. Vi har doppat tårna i parkens historia för att ge en liten inblick i vardagens möjligheter i parken, likväl som en återblick på saker som skett genom åren. Häng på!

Visste du att ...

… Ideus AB, som huserar på plan 4 i Växthuset, har drivit sin verksamhet i Science Park Skövde sedan parken startade?
Jörgen Melbe grundade bolaget redan 1993 och Ideus är det företag som funnits i parken längst av alla. Andra företag som suttit i parken under minst 20 år är Crepido AB (2000), Forsway Scandinavia AB (2003), i.P1 AB (2003) och Farsight Tech Nordic AB (2004, före detta Västgöta-Data).

… Sillafrukost och Julfrukost för alla medarbetare i Science Park Skövde är en långlivad tradition?
Redan i parkens begynnelse, när samtliga företag fick rum i Kanikegränd 1, stod frukostmöte på schemat varje dag. Det dagliga mötet och utbyte av tankar var en viktig del i vardagen. Ju mer parken växt med nya fastigheter, fler företag och medarbetare har den gemensamma frukosten av naturliga skäl blivit omöjlig. Men två gånger om året vidmakthålls frukosttraditionen, 25 år efter att den startats!

… Science Park Skövde blivit utsett till europamästare i entreprenörskap?
Vid en ceremoni i Prag 2009 tilldelades parken priset Enterprise Development inom ramen för European Enterprise Awards. Tävlingen instiftades 2005 av EU-kommissionen. Den uppmärksammar och belönar initiativ som stödjer entreprenörskap på regional nivå. ”Vi är otroligt stolta över utmärkelsen Europamästare i entreprenörskap. Det är som en saga”, kommenterade dåvarande kommunalrådet Tord Gustafsson när han tog emot priset.