Axplock från parkens 25 år

Visste du att ... 1200x627-2.jpg

25 år med Science Park Skövde. 25 år av innovation. 25 år som sett en lång rad företag födas eller flytta in i parken. Hus har rivits för att ge plats åt nya med mer plats. Möten, event, aktiviteter och utveckling i en strid ström. Vi har doppat tårna i parkens historia för att ge en liten inblick i vardagens möjligheter i parken, likväl som en återblick på saker som skett genom åren. Häng på!

Visste du att ...

... det första dataspelsföretaget som startade sin verksamhet i startup-programmet var Lockpick Entertainment?
Året var 2004. Deras spel Dreamlords var en storslagen produktion, men man lyckades inte nå ut till marknaden. Bolaget finns tyvärr inte kvar, men det banade definitivt vägen för andra spelföretag som startat sin resa i startup-programmet, bland annat Coffee Stain Studios, Stunlock Studios och Iron Gate.

… Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel besökt Science Park Skövde?
Året var 2010 och datumet 23 oktober. Besöket i parken var finalen på en tredagarsturné i hertigdömet Västergötland. Kronprinsessparet fick testa dataspel signerade Stunlock Studios, Immersive Learning och Pieces Interactive. Dessutom lära sig mer om Forsway och satellitmodem. Besöket avslutas med Afternoon tea i Restaurang Orangeriet.

... Science Park Skövde under 25 år växt till att för närvarande omfatta inte mindre åtta fastigheter?
Parken finns representerad dels i ett område direkt sammanlänkat med Högskolan i Skövde, dels ett område på andra sidan Boulogner, på Volvoområdet. Under åren har också såväl villor som modullösningar använts för att klara parkens tillväxt avseende företag och deras medarbetare.