Digitalt event för svenska startups inom dataspel

Sweden Game Pitch

Den 17 juni arrangerar Sweden Game Arena (SGA) ett digitalt pitchevent för svenska startups inom dataspel. Syftet är att knyta kontakter med nationella och internationella investerare och förläggare.

– I sviterna av COVID-19, med inställda mässor och konferenser, så behövde vi ställa om för att ge våra startups samma möjligheter som innan, genom Sweden Game Pitch, säger Magnus Ling, Projektledare för Sweden Game Arena.

Sweden Game Arena har sedan 2014 skapat förutsättningar för startups att träffa människor inom spelbranschen på nationella och internationella spelmässor och konferenser.

– Sweden Game Arena har agerat som en samverkande partner, det vill säga att vi har skapat rätt förutsättningar för våra startups att hitta intressanta förläggare och investerare och på så sätt knyta nya kontakter, säger Magnus Ling.

Evenemanget den 17:e juni har över 30 anmälda förläggare och investerare, till största delen utländska från bland annat Kina och USA, men även europeiska från Sverige och Danmark.

Läs mer här för att se vilka startups som har registrerat sig.

– Vi är väldigt spända och förväntansfulla inför evenemanget, och kommer ta med oss lärdomar från det till vår egenproducerade konferens, Sweden Game Conference, senare i oktober oavsett hur den kommer att genomföras, säger Magnus Ling.

Sweden Game Arena är en del av Science Park Skövde AB.Läs mer här.