Elva Skaraborgsföretag satsar på tillväxt med skräddarsydd coachning

Navigator_1200.jpg

Hösten 2022 blev det klart att Science Park Skövde skulle få koordinera och använda konceptet Navigator Scaleup, ett tillväxtprogram för mikro- och småföretag i Skaraborg som vill växa. Sedan dess har ett gediget arbete gjorts med att hitta och matcha Navigator-coacher till alla elva företag som ska nu genomföra programmet.

- Till dessa företag krävdes det totalt 44 coacher, som var och en har handplockats för att matcha de utmaningar som respektive företag står inför, säger Carolina Green, affärscoach på Science Park Skövde AB.

Genom Science Park Skövde Navigator Scaleup får elva företag stöd i att skapa utrymme för ett hållbart, strategiskt arbete för att möta morgondagens behov och bli mer lönsamt. Upplägget baseras på en prisbelönt metod som tillhandahålls genom Stiftelsen Navigator.

Navigator-programmet löper över 24 månader och varje företag som deltar matchas ihop med fyra erfarna och kompetenta coacher som består av två män och två kvinnor och som har varsitt fokusområde; ekonomikundprocess och utveckling. Science Park Skövde är koordinator för programmet och stöttar, tillsammans med utsedda Navigator-coacher, företaget med bland annat spetskompetens, kartläggning av verksamheten och framtagande av en framtida plan.

- Att matcha företagen med coacher har varit en spännande del i vår Navigator-resa. Det har tagit sin lilla tid att göra bra matchningar, men nu är vi i gång vilket känns riktigt roligt, säger Carolina Green, affärscoach på Science Park Skövde AB.

"En gång i kvartalet"

När alla företag har introducerats till sina coacher börjar själva processen.

- Varje coach kommer då, i tur och ordning, att få hålla i ett möte kring sitt område. Företagen träffar sina coacher en gång i kvartalet. Först ut är Ekonomi-coachernas möten som alla ska genomföras under första kvartalet 2024, innan Kund-coachernas möten sker, i nästa kvartal. Till sommaren 2025 är vi klara med alla coachmöten och även de möten som ska summera all den nya insikt som företaget fått till sig, förklarar Carolina och avslutar:

- Förhoppningsvis har vi då elva företag som utvecklats på ett sätt som inte kunnat ske utan den här dedikerade stöttningen som de får i Navigator.

Företagen som deltar i Science Park Skövde Navigator Scaleup 2023 är:

Amiga AB
Edwoak Life Science AB
Evoma AB
Front AGV AB
Furab
Grävtjänst i Götene
Grönlunds Plåt AB
Hemtrevligt i Skaraborg AB
Hägnander & Larsson AB
Simumatik AB
Wilsson Brothers AB

Science Park Skövde Navigator Scaleup finansieras av Sparbanken Skaraborg, Sparbanken Lidköping, Åse Viste Sparbank, Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa och Vinnova.