Embracer Group och Amplifier Game Invest förvärvar spelstudion FRAME BREAK

FrameBreak_logo_744x447.jpg

Amplifier Game Invest, ett helägt dotterbolag till Embracer Group, förvärvar 100 procent av aktierna i Skövdebaserade studion FRAME BREAK AB. Studion har sedan 2019 varit en del av Science Park Skövdes startup-program inom spel.

– Det är fantastiskt roliga nyheter både för oss och teamet såklart, säger Per Holmén, affärsutvecklare och coach på Science Park Skövde.

Studion blir Amplifier Game Invests andra helägda studio i Skövde, hem för Sveriges största indieframgångar under det senaste decenniet.

– FRAME BREAK är en studio där vi ser en enorm potential i att leverera framtidens spelupplevelser. Ett ungt och agilt team som bygger vidare på en ny uppsättning idéer och nya tagningar på befintliga genrer, som kan nå otroligt långt i dagens spelklimat, säger Per-Arne Lundberg, VD för Amplifier Game Invest.

Han tillägger:

– Vi har följt utvecklingen av FRAME BREAK-teamet sedan 2019 och har varit mycket imponerade av deras energi och kreativitet.

Kreativ vision

FRAME BREAK grundades 2020 av Joakim Hedström, Jack Lindgren och Cornelis Westin, efter att ha arbetat tillsammans som en del av Science Park Skövde startup-program i Skövde.

– Vi träffade först det stora laget på Amplifier när vi vann en pitchtävling på Sweden Game Conference. Hjälpen de gav visade oss värdet av att addera erfarna rådgivare till vår studio, och nu när vi blir en integrerad del av Amplifier Group kommer vi att kunna förverkliga vår kreativa vision med dem som en långsiktig partner, säger Joakim Hedström, VD på FRAME BREAK.

Fint betyg

I och med förvärvningen kommer nu FRAME BREAK att exiteras från Science Park Skövdes startup-program.

– Det är ett fint betyg på deras hårda arbete, vilja och förmåga att ta till sig och lära sig spelbranschens mekanismer. I Amplifier Game Invest och Embracer Group har de hittat en mycket bra ägare som kan utveckla och accelerera bolaget vidare och ge deras spel, Farmech, än mer traction och följarbas, säger Per Holmén.

Läs det fullständiga pressmeddelandet, här.