Från Stunlock Studios till Knackelibang

Just Read The Instructions.png

En programmerare på Stunlock Studios och en lärare inom programmering, konst och design bestämde sig för att starta sitt eget spelföretag, Knackelibang, med hjälp av The Game Incubator. Just nu arbetar de med sitt spel Just Read The Instructions som ska släppas för PC.

Grundarna av Knackelibang, Tobias Johansson och Claes Eriksson, träffades när de studerade spelutveckling vid Högskolan i Skövde mellan 2009 och 2013. Våren 2019 bestämde sig Tobias för att han ville försöka göra ett eget spel.

- Jag jobbar mycket för att jag tycker om det, så för mig var det ett tecken att jag borde arbeta för mig själv. Utöver det har Stunlock hittat en egen nisch, som de utför i världsklass, men jag vill göra spel i olika genrer, säger Tobias.

När Tobias väl hade fattat beslutet att börja göra egna spel, stötte han på Claes och tillsammans bestämde de sig för att starta ett eget spelföretag.

- Att starta företag skapade möjligheten att faktiskt kunna arbeta och överleva på mina egna skapelser. Det i kombination med Tobias projekt och idéer, som annars skulle ha verkat omöjliga, blev nu istället möjliga, berättar Claes.

Bra atmosfär

Tobias and Claes bestämde sig för att söka till Science Park Skövdes startup-program för spel, The Game Incubator, för att förverkliga sin dröm om en egen spelstudio.

- Genom programmet The Game Incubator får du kunskap och hjälp att prestera inom vissa områden som kan vara svårare för dig. Sedan finns det kontorsutrymme och hårdvara vilket är väldigt bra, säger Tobias.