Gigantic Duck tar in 10 miljoner kronor för expansion

GiganticDuck_Chiffonjén_1200px.jpg

Investment AB Chiffonjén och ett investerarnätverk med 2M Invest som ankarinvesterare, investerar sammanlagt 10 miljoner kronor när det Boråsbaserade dataspelsbolaget Gigantic Duck tar in pengar för expansion. Pengarna ska gå till att utveckla spelet Bombergrounds: Battle Royale, som redan har rönt massmedial uppmärksamhet för sina framgångar.

Gigantic Duck är ett startupföretag som coachats av Jimmy Öman, affärsutvecklare vid Science Park Skövdes kontor i Göteborg. Han gläds naturligtvis åt företagets framgångar.

– När jag blev deras coach för två år sedan tyckte jag det var tydligt att de hade en ovanligt genomtänkt design och affärsidé. När de släppte sin första version av Bombergrounds: Battle Royale var hiten ett faktum och sedan dess har de gått från klarhet till klarhet. Den här investeringen ger dem möjlighet att leva upp till sitt namn och bli en gigant inom svensk spelindustri, menar Jimmy.

Det var i början av mars 2020 som Gigantic Duck lanserade en early access-version av spelet Bombergrounds: Battle Royale, och som utan marknadsföring fick 700.000 användare redan de första månaderna.

Nu väljer Chiffonjén att gå in i bolaget.
– Jag är övertygad om att vi tillsammans med grundarna kan åstadkomma något riktigt bra. Det är en ny bransch för oss och vi investerar vanligtvis i en senare fas, men demolanseringen har genererat intäkter och visat på tillväxtpotential. Inom vårt nätverk har vi erfarenhet som kan tillföra kompetens, säger Magnus Trast, vd i Chiffonjén.

– Genom det kapital vi nu får in kan vi öka takten i utvecklingen av spelet. Dessutom knyter vi affärsmannaskap och erfarenhet av att driva start-ups till bolaget och dess styrelse, säger Jimmy Nyström, vd och grundare av Gigantic Duck.

– Vid stod ödmjuka inför succén med vår tidiga version av Bombergrounds: Battle Royale och förstod då vilken potential spelet verkligen har. Det var också då vi insåg att vi behöver ta in kapital för att göra spelet rättvisa, säger Alexander Martinovic, vice vd och medgrundare av Gigantic Duck.

– Det är två riktigt bra killar som har lagt grunden för något som kan bli riktigt stort. Nu väntar hårt arbete från styrelse och medarbetare för att leverera och sedan lansera spelet ordentligt. Jag ser fram emot denna resa, säger Mikael Haag, tillträdande styrelseordförande i Gigantic Duck.