Gigantic Duck hämtade hem 10 miljoner kronor

Bombergrounds_Gigantic-Duck_1200x670.png

Det var i september som startupbolaget Gigantic Duck tog in 10 miljoner kronor från externa investerare. Sedan dess har bolaget vuxit från 4 till 12 anställda och över 2,6 miljoner människor har, i skrivandets stund, spelat betaversionen av Bombergrounds.

Tack vare investeringarna räknar Gigantic Duck med att kunna lansera en fullskalig version av spelet redan i vår.

- Vi har haft en hektisk höst men vi är oerhört nöjda med de framsteg vi har gjort. Vårens lansering kommer att bli riktigt spännande, säger Jimmy Nyström, vd på Gigantic Duck.

Alexander Martinovic, vice vd på Gigantic Duck, instämmer.

- Vi känner oss stärkta inför lanseringen av spelet och de nya delägarna tillför mycket. Det känns som om vi har något riktigt bra på gång.

”En framgångssaga”

2019 började Gigantic Duck sin resa och antogs till Science Park Skövdes startup-program för spel. Utvecklingen av bolaget har varit mycket positiv och nu är Gigantic Duck redo att stå på egna ben.

- Den hjälp vi fått i startup-programmet har varit ovärderlig i vårt arbete med att utveckla vår spelidé och vårt bolag. Att vi också får vara en del av Sweden Game Arenas växande spelcommunity betyder mycket för oss, säger Jimmy Nyström.

Jimmy Öman, affärsutvecklare på Science Park Skövdes startup-program för spel, har följt Gigantic Duck sedan start.

- Gigantic Duck är en framgångssaga. Att företag ska växa sig starka och klara sig själva är precis det som är målet med vår verksamhet.