I maj blir det fullt fokus på AI

mAI.jpg

En hel månad tillägnad Artificiell Intelligens (AI). Låter det intressant? I maj blir det verklighet - då anordnar vi på Science Park Skövde ett antal föreläsningar, workshops och mötesmöjligheter på temat. I Science Park Skövdes almanacka blir maj till mAI.

Under de senaste åren har AI-området accelererat snabbt. Det i samband med en större tillgång till data, samtidigt som utvecklingen av algoritmer går framåt i allt högre fart. Det är inte längre bara de riktigt stora teknikbolagen, till exempel Google, Amazon och Facebook, som investerar stora pengar inom AI. Det är även forskare inom akademin, regeringar och startups som bidrar till att driva utvecklingen framåt. AI-området växer fort och det kommer hela tiden fram nya innovativa lösningar.

- Sverige och svenska företag står väl positionerade att ta del av och utveckla området kring AI. Vi har en stark entreprenörsanda och en digitalt mogen befolkning, men vi måste våga satsa. Vissa kanske behöver ta ett första steg, medan andra behöver komma vidare från att endast köra Proof Of Concept-studier. Dessutom går det kraftsamla inom vissa frågeställningar för att dra nytta av ett större ekosystem, säger Marcus Frantzén, AI Change Agent på AI Sweden.

Upplägg

Syftet med mAI är att öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta.

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Först ut är Göran Lindsjö som är AI-rådgivare, både i Sverige och internationellt. Han kommer att prata om AI utifrån ett globalt perspektiv.

- Vi kommer även anordna en DeepRacer-tävling tillsammans med Amazon Web Services. I tävlingen kommer drygt 10 lag, från olika företag, Högskolan i Skövde och Skövde kommun, att tävla i att träna en förstärkningsmodell som sedan kommer att styra en liten bil som kör på en racerbana. Lagen kommer att kunna testköra sin bil virtuellt, men det är laget med den snabbaste tiden på den fysiska banan som vinner, säger Gustaf Nimar, affärscoach på Science Park Skövde.

Eventen under temamånaden kommer vara så kallade hybrider, vilket innebär att du kommer kunna ta del av innehållet både fysiskt på plats eller digitalt.

Varför temamånader?

Syftet med Science Park Skövdes temamånader är att lägga extra fokus på ett relevant och aktuellt tema. Det gör vi genom att arrangera föreläsningar, seminarier och aktiviteter för att sprida kunskap, förmedla goda exempel och ökade insikter på temat. Teman för månaderna kan vara arbetssätt, strategier, trender eller som den här gången – ett teknikområde. Våra temamånader arrangeras två gånger om året, en på våren och en på hösten.

Temamånaden mAI anordnas av Science Park Skövde AB, i samarbete med AI Sweden. Nästa temamånad blir i november och då är temat Hållbarhet.