Iron Gate och Piktiv i nytt samarbete - Valheim släpps på Xbox

Valheim_1200.jpg

Succén Valheim gör konsoldebut under nästa vår, då släpps vikingaspelet till Xbox. För att möjliggöra detta tar spelstudion Iron Gate, tidigare startup i Science Park Skövde, hjälp av parkföretaget Piktiv och den tyska utvecklaren Fishlab för att göra portningarna.

Spelet Valheim har passerat tio miljoner sålda exemplar. Under hösten 2022 kommer spelet att släppas på tjänsterna Microsoft Store och PC Game Pass. Under våren 2023 blir det även tillgängligt på Xbox. För att möjliggöra detta har Iron Gate ingått ett samarbete med Piktiv och Fishlab. Piktiv kommer också att göra det möjligt för spelare från de olika plattformarna att spela med varandra, via en så kallad crossplay-teknik.

– Det har varit roligt och inspirerande att först ha fått följa Valheims utveckling från sidlinjen. När vi sedan fick frågan om att få vara med och vidareutveckla deras spel kändes det väldigt stort. Vi förstår förutsättningarna för bolagen som lyckas med att göra en sådan här världshit, det gör att vi har kompetensen att avlasta dem. Vi avlastar så att spelutvecklaren kan fokusera på sin kreativa vision och förbättra spelets funktioner, medan vi bidrar till att göra spelet tillgängligt för fler, säger Jonas Bjering, vd för Piktiv i ett pressmeddelande.