Juni invigdes med pitchar

Pitchevent_juni2022.jpg

Startup-programmet vid Science Park Skövde inom spel och IT/tech anordnade under onsdagen en heldag med pitchar från företag i programmet och från andra spelkluster i Sverige. Totalt var det 18 företag som pitchade sina idéer till publik, investerare och förläggare.

Bolagen pitchade med avsikt att både kunna avancera in i startup-programmet, men också för att finna nytt ägarkapital eller förläggaravtal. På plats var bland annat representanter från Tencent Games, Coffee Stain Publishing, Kinda Brave Publishing och flertalet investerare med intresse för våra IT/techbolag.

– Det var en dag fylld av spännande pitchar, och vi hade många intressanta investerare och förläggare på plats. Det visar att det finns intresse för de bolag som byggs genom vårt program, säger Anna Emanuelsson, ansvarig för Science Park Skövde Startup.

”Tveka inte att söka”
I samband med evenemanget passade affärsutvecklarna på att tacka av de bolag som lämnat eller inom kort kommer att lämna startup-programmet för att stå på egna ben. Bland dessa var Simumatik AB, som grundades 2017.

– Att exiteras från programmet är ett tecken på att vi har lyckats. Det hade varit omöjligt för oss att komma hit utan det stöd som vi har fått från Science Park Skövdes startup-program i form av lokaler, resurser, coachning och nätverksaktiviteter. Tveka inte att söka till programmet om du har en idé och vill jobba hårt för att förverkliga den. Du kommer att lära dig allt du behöver för att lyckas med din affär, säger Mikel Ayani, vd på Simumatik AB.