Känn på 1 600 material i Material Connexions bibliotek

Känn på 1600 material i Material Connexion bibliotek

New York, Milano, Bilbao, Tokyo, Bangkok. Och Skövde! Material ConneXion finns på flera platser i världen och består av ett internationellt forskningsteam som kontinuerligt tar fram nya material för en otroligt bred målgrupp.

I U-hallen på Volvos område har Material ConneXion sina lokaler. Där är de en del av Science Park Skövde. Det är en härlig känsla att gå runt bland hyllorna och klämma, känna och lukta på de cirka 1 600 olika material som finns uppställda i hyllorna.

— Tekniska data i all ära, men vissa saker kan man inte utläsa ur en tabell. Att få känna på och uppleva materialen på riktigt är något helt annat och väcker inspirationen mer än vad några siffror kan göra, säger Christian Bergman som är industriell utvecklare.

I utställningen finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna material, förpackningar, elektronik och smarta textilier. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

– "ConneXion" handlar om att koppla samman personer och branscher. Att vara i en miljö som Science Park Skövde, med flera olika branscher och typer av människor, är bra för kreativiteten och att hålla sig uppdaterad inom många olika områden, säger Christian.

Här kan du läsa mer om Material ConneXion

Taggar

Publicerad: