Kenneth Johansson blir ny Näringslivschef i Skövde

Kenneth-Johansson_1200x627.jpg

Kenneth arbetar för närvarande som Vice President i Science Park Skövde AB och tillträder sin nya tjänst den 1 maj. Han har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet och efter elva år i Science Park Skövde AB blir han nu Skövdes nya Näringslivschef.

- Jag ser verkligen fram emot uppdraget och kommer ta mig tid att lyssna in och lära känna medarbetare, kommunledning, verksamhet, näringsliv och aktörer med mål att förvalta det som redan är bra för att sedan föra in nya tankegångar och arbetssätt som bidrar till ökad konkurrenskraft och förbättrat företagsklimat. I mitt yrkesliv har jag jobbat nationellt och internationellt och det som alltid slagit mig i jämförelse med andra orter, är den starka politiska viljan i Skövde och enigheten ihop med ett aktivt näringsliv i världsklass, som fört Skövdes position framåt. Det här gjorde mitt val väldigt enkelt att tacka ja till tjänsten som Näringslivschef i Skövde, säger Kenneth Johansson.

- Jag är glad över att vi lyckats rekrytera Kenneth, han har en gedigen ledarerfarenhet, ett hjärta för Skövde och erfarenhet från att arbeta i och för det lokala näringslivet. Genom sin bakgrund i Science Park Skövde har han också kontaktytor mot region, kommunalförbund och högskolan redan upparbetade. Jag ser fram emot att välkomna Kenneth till Skövde kommun, säger Ramona Nilsson tillförordnad chef sektor medborgare och samhällsutveckling.

"Fortsätta jobba tillsammans"

2012 började Kenneth Johansson på Science Park Skövde AB och de senaste åren har han fokuserat på verksamhetens strategiarbete och finansiering.

- Det har varit många fantastiska år på Science Park Skövde tillsammans med mina kollegor. Det har varit en ynnest att få se bolag utvecklas och växa i miljön på ett så positivt sätt. Science Park Skövde är en viktig regional plats för utveckling och jag ser fram emot att få fortsätta jobba tillsammans med Science Park Skövde, Högskolan i Skövde, näringsliv och andra aktörer, i min nya roll. Jag känner mig mycket ödmjuk inför att vara ambassadör för Skövde, säger Kenneth Johansson.

- Först och främst vill vi gratulera Kenneth till det nya jobbet. Kenneth har under sina år i Science Park Skövde spelat en mycket viktig roll i parkens utveckling. Vi i Science Park Skövde tackar honom för fina insatser för parken och kollegorna genom åren. Det kommer att märkas att Kenneth lämnar organisationen men vi är övertygade om att vi fortsatt kommer att ha ett fantastiskt samarbete med honom i hans nya roll. Han är en person med stort engagemang, som förstår näringslivsutveckling, vad vi håller på med och vad som är viktigt för vår gemensamma utveckling, säger Ingi Jonasson, vd Science Park Skövde AB.