Klart med finansiering för Inkubatorprogrammet 2020

Kenneth Johansson

Science Park Skövde AB har i dagarna säkrat den totala finansieringen för Inkubatorprogrammet 2020. Ansökan om 1,3 miljoner kronor från Skaraborgs kommunalförbund mot det nationella inkubatorprogrammet hos Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har beviljats som en bryggfinansiering mellan 2019 och 2021 då en ny finansieringsperiod inleds.

Science Park Skövde AB har ett tydligt uppdrag att bidra till förnyelse i näringslivet. Det gör vi genom att på olika sätt stimulera företagsamhet i Science Park Skövde som idag består av drygt 80 små och medelstora företag.

– Att vi nu fått vår ansökan beviljad är ett glatt besked som visar fortsatt förtroende för Science Park Skövde AB. Vi har även fått klart med basfinansiering från Västra Götalandsregionen under 2020, vilket innebär att vi säkerställt vår position i det nationella programmet, säger Kenneth Johansson, verksamhetsansvarig för affärsutveckling vid Science Park Skövde AB.

Pengarna som nu beviljats är öronmärkta för att arbeta med talangfulla personer och nya idéer i The Startup Program.

– Vi stöttar talangfulla personer att göra något stort med sina idéer. Hos oss får de stöd att växa, steg för steg, för att till slut stå på egna ben, säger Kenneth Johansson.

Redan under vecka 47 kommer en ny utlysning från Vinnova för programmet 2021-2024.

– Vi kommer givetvis att ansöka om nya pengar för att kunna fortsätta att utveckla Science Park Skövde med fler startup-företag, säger Kenneth Johansson.

Fakta

ÄGARE OCH FINANSIÄRER
Science Park Skövde AB ägs till 51 procent av en ägarförening bestående av AB Volvo, ALMI, Volvo Cars, Västra Götalandsregionen, Länsförsäkringar Skaraborg, Jula, Dafgårds, Skaraborgs Kommunalförbund, Elos Medical och IF Metall. Resterande 49 procent ägs av Skövde Stadshus AB.

FINANSIÄRER
Science Park Skövde AB:s basfinansiärer är Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Bolaget bedriver utvecklingsprojekt i samverkan med andra aktörer och med finansiering från bland andra Västra Götalandsregionen, VINNOVA, Tillväxtverket/EU, Skaraborgs Kommunalförbund, Sparbanksstiftelsen Alfa, Ann-Marie och Gustav Anders stiftelse för medieforskning samt Skövde kommun.