Kom igång igen efter semestern - tre tips

Samarbete.jpg

Dags att börja jobba igen? Välkommen tillbaka! Här kommer tre tips för hur du kan starta upp arbetet efter semestern.

1. Se det som en nystart

Istället för att tänka negativt, som att semestern är slut och nu dröjer det till nästa, kan du vända på det. Med en positiv inställning kommer du långt. Att komma tillbaka till jobbet ger dig möjlighet att start upp på nytt där du kan se över arbetsuppgifter, lära dig nya saker och bidra till att din arbetsplats utvecklas. Detta tankesätt ger dig garanterat mer energi än de negativa tankarna.

2. Skriv en prioriteringslista

När du är tillbaka på jobbet kan du behöva lite tid att landa och fundera över vad du behöver börja med först. Ett tips är att göra en prioriteringslista. På så sätt kan du undvika att känna att du måste göra allting på samma gång. Du kan också fundera över vad som är rimligt för dig att hinna med på en dag, men var realistisk.

3. Sätt mål för hösten

Vad vill du uppnå i höst? Och hur vill du utvecklas? Sätt upp både långsiktiga mål och delmål som ger dig inspiration och drivkraft. Glöm inte punkta upp vad du behöver göra för att uppnå dina mål.

Vill du utveckla ditt företag i höst?

Vi på Science Park Skövde arbetar bland annat med att stötta företag med metoder, omvärldsbevakning och nya sätt att tänka för att ditt företag ska vara väl rustat för framtiden.
Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag.