Konsten att bli nöjd med ditt liv

Naima Skillingshage

Hur blir jag nöjd med mitt liv? Kan jag själv påverka hur jag reagerar i olika situationer? Med utgångspunkt i att alla kan påverka sitt välbefinnande lyssnade ett 60-tal personer till Naima Skillingshage under en inspirerande lunchföreläsning baserad på tillämpad positiv psykologi.

Co-working space i Växthuset var fylld till sista plats under torsdagens lunchföreläsning. Att få ihop livet är inte alltid lätt och alla åhörare ville ta del av de insikter, tips och råd som Naima samlat på sig genom utbildning, forskningsresultat och egna erfarenheter.

– Ni har makten att bestämma vad ni gör med tiden i ert liv. Ni ska ha kraften att bestämma hur ni vill leva och jag hoppas att ni också ska ha mod att ändra på det som inte känns bra, sa Naima till åhörarna.

På frågan vad som gör oss lyckliga och får oss att må bra hade åhörarna flera svar: Familj, vänner, vilja, möjlighet att påverka mitt eget liv, träning, fysisk närhet och inspiration var några av svaren som kom fram.

När livet serverar citroner, gör en lemonad.
– Naima Skillingshage

Vi har mycket att vinna på att öka vårt välbefinnande enligt Naima Skillingshage.

– En del är att välja att se optimistiskt på livet, det ger flera fysiska fördelar. Studier har till exempel visat att ett optimistiskt synsätt skyddar mot ångest och depression. En optimist klarar också sjukdomar bättre, har mer humor och accepterar i större utsträckning verkligheten som den är.

Naimas sammanfattning för ökat välbefinnande är dessa tre punkter:

  • Acceptera att du inte kan ändra allting, men fråga dig själv vad i situationen som du faktiskt kan påverka.
  • Äg ditt eget liv.
  • Våga förändra det som inte fungerar.

Syftet med våra lunchföreläsningar

Verksamheten i Science Park Skövde bygger på många människors kunskap och kompetens. Våra lunchföreläsningar har som syfte att låta fler ta del av detta, men också att uppmuntra möten mellan människor. Vi vill ha nyttan för åhöraren i fokus, vilket innebär att föreläsaren utgår från nyttan för publiken snarare än försäljning av sina egna produkter och tjänster. Under fliken "Event" ser du allt som händer i Parken. Gå in och kika emellanåt så att du inte missar något nyttigt och roligt.

Taggar

Publicerad: