Lumi Labs tar in investering för utveckling av plattform för språkträning

LumiLabs_1200.jpg

Nu står det klart att startupbolaget Lumi Labs tar in en investering på 1,6 miljoner. Lumi Labs utvecklar plattformen LingoLooper som ska bidra till integration och gemenskap genom språk. Plattformen, som snart finns i öppen betaversion, kan beskrivas som ”The Sims med AI för språkträning”.

Bolaget Lumi Labs startades sommaren 2022 då grundarna Danielle Karlsson och Simon Dürr precis avslutat sina gemensamma studier på Chalmers. De enades då runt en vision om att utveckla en plattform som, med hjälp av den nya AI-tekniken, Virtual reality och Gamification, ska överbrygga gapet mellan teori och verklighet och samtidigt göra interaktiv språkträning enkelt, roligt och effektivt.

Genom deras plattform LingoLooper tas du med till nya länder där du får utforska olika platser och lära känna hundratals unika AI-avatarer. Det är en trygg plats där du får öva på att hålla dynamiska och verklighetstrogna samtal på målspråket, anpassade efter din kunskapsnivå. Efter varje loop får du direkt feedback på hur det gick, och du kan på så sätt mäta din språkutveckling över tid.

- Vi fascinerades tidigt av framstegen inom AI och VR, och såg en möjlighet att använda styrkorna hos denna teknik för att skapa en innovativ utbildningslösning som verkligen engagerar och gör meningsfull skillnad för användarens liv, berättar Danielle Karlsson, VD och medgrundare av Lumi Labs och fortsätter:

- Muntlig samtalsträning är kanske den allra viktigaste pusselbiten för att kunna kommunicera flytande med andra på ett nytt språk, men möjligheterna var begränsade innan LingoLooper. Vi jobbar för en värld där alla, oavsett ursprung och modersmål, känner sig välkomna och delaktiga. LingoLooper skapar en trygg plats där man kan öva, utvecklas och känna tillhörighet genom ett gemensamt språk.

Framgång och resultat

Under hösten 2022 antogs Lumi Labs till Science Park Skövdes startup-program där de främst har fått stöd med affärsutveckling och erbjudits möjligheter att delta på relevanta mässor och events, där de kan träffa värdefulla kontakter och investerare.

- Vi har fått ett fantastiskt stöd från Science Park Skövde genom inkubatorn ända sedan bolaget bara var knappt tre månader gammalt. Som edtech-bolag är vi både tech- och spelbolag, och tack vare Science Park Skövde har vi fått tillgång till ledande kompetenser från båda världar, vilket inte tillhör det vanliga. Jag är så tacksam att de såg potentialen i oss och vår idé, säger Danielle.

- Att Lumi Labs nu får sin första investering ser jag som ett fint bevis på hur kombinationen av ett starkt grundarteam, en nyskapande produkt som löser en viktig samhällsfråga och ett högt engagemang i Science Park Skövdes startup-program skapar framgång och resultat, säger Anna Emanuelsson, affärscoach i Science Park Skövde AB.

Och utvecklingen av både bolaget och plattformen har gått i en rasande fart sedan start.

- Under 2023 låg vårt fokus på att ta fram en MVP som bevisar plattformens verkliga värde och lärandepotential. Nu gör vi oss redo att ta klivet ut i världen och lansera LingoLooper under mars 2024 i en öppen betaversion på AppStore och PlayStore. Det känns stort, avslutar Danielle.

Har du en kreativ idé som du vill göra till ett företag?