Lyckad invigning av Business Lounge

Business Lounge 41_small.jpg

Science Park Skövde AB och Sweden Game Arena bjöd in parkbolag och dess community till invigningen av Business Lounge den 16:e december. Det blev en kväll fylld med pitchar, inspirerande möten, avtackning och karaoke.

Business Lounge är Science Park Skövdes senaste lokal för alla slags möten och events, och är belägen på entréplan i Växthuset. Lokalen kommer i framtiden att användas för exempelvis speltestning och livestreaming.

Invigningen inleddes med pitchar, där företagen inom Science Park Skövdes startup-program inom IT/Tech och spel presenterade sina affärsidéer för en panel bestående av representanter från spelindustrin, så som Coffee Stain Publishing, Amplifier Game Invest, Tencent Games, Raw Fury och Plug In Digital samt investmentbolag så som Almi Invest, Skaraborg Invest och Jula Holding.

– Det var mycket hög nivå på pitcharna och intresset från panelen var stort. Jag har goda förhoppningar att det kommer att leda till någon affär eller samarbete framöver för något av de pitchande bolagen, säger Per Holmén som ansvarar för startup-programmet inom spel.

Inspiration från alumn

Under invigningen inspirerades deltagarna av Stefan Hanna, VD på Coffee Stain Studios, som berättade om företagets otroliga utveckling sedan starten i Science Park Skövdes startup-program år 2010. Sedan dess har företaget gjort enorm global succé med spelet Goat Simulator som under 2020 följdes upp med Satisfactory.

Business Lounge 46_small.jpg

Stefan Hanna, VD på Coffee Stain Studios.

Avtackning

Företag som framgångsrikt har lämnat startup-programmet tackades även av under invigningen.

 – Det kändes fantastiskt roligt att nu få tacka av de företag som vi har coachat och hjälpt nå sin marknad under de senaste åren. Nu står de på egna ben och samtliga har återkommande försäljning av sin produkt eller har fått en investering som nu hjälper dem vidare mot uppskalning, säger Anna Emanuelsson, affärsutvecklare och Operational Manager på Science Park Skövde.

Företagen som avtackades var Graphic Powers AB, Iron Gate Studio AB, Green Tile Digital AB, Frame Break AB och Angry Demon Studio.

Business Lounge 53_small.jpg

Green Tile Digital AB tog emot en avtackningsgåva.