Många nya kontakter på världens största spelmässa

Många nya kontakter på världens största spelmässa

Under några hektiska och intensiva dagar har Sweden Game Arena ställt ut i affärsdelen på mässan GamesCom i tyska Köln. Mässan samlar varje år hundratusentals spelutvecklare och gamers från hela världen.

Tjugotvå av de femtiotalet spelföretag som ingår i projektet Sweden Game Arena deltog i år på GamesCom under gemensam flagg. Några har varit med tidigare, andra ställde ut för första gången i den 160 kvadratmeter stora montern som Sweden Game Arena ansvarade för.

– Redan innan vi åkte till Köln hade vi över 40 bokade möten med internationell media, förutom de affärsmöten våra 22 utställare bokat. På plats fick vi väldigt fin respons på vår monter och vårt innehåll. Det är mycket stort intresse för spel och spelutveckling i Europa. Sverige, med navet i Science Park Skövde och Sweden Game Arena, sticker ut som en av de ledande nationerna på området, säger Magnus Ling, projektledare för Sweden Game Arena.

Representanter från Sweden Game Arena deltog på mässan av flera anledningar.

– Dels vill vi hitta nya kunder och inleda nya samarbeten, dels handlar det om att marknadsföra våra medlemsföretag och Sweden Game Conference med Festival som vi arrangerar 16-19 oktober. Det är också spännande att ta del av trender inom området så att vi och våra medlemsföretag kan fortsätta att ligga i framkant, menar säger Magnus Ling.

GamesCom i Köln 2019

Sweden Game Arenas monter stack ut med sitt annorlunda utseende.

Den svenska montern stack ut. Istället för det lite kalla, hårda uttrycket så bjöd Sweden Game Arenas monter in till den svenska naturen, med väggar, bord, bänkar och små hytter i trä. Under de tre dagar som business-mässan pågick besökte över 50 olika media och drygt 1 000 branschintresserade affärspersoner montern.

– Vi är väldigt nöjda med vårt deltagande. Nu ska vi summera årets mässa och försöka toppa den nästa år. Att vi tar den svenska flaggan internationellt och syns under det gemensamma namnet Sweden Game Arena ger extra tyngd åt vår regionala spelindustri och åt de enskilda företagen, avslutar Magnus.

Publicerad: