Miljonaffär för startup-företag

Sideline Labs

På den stora spelmässan i Köln 2018 kom en spelutvecklare från Sundsvall till Sweden Game Arenas monter med en intressant spelidé. Idén har nu, men hjälp av coachning från Per Micael Nyberg vid The Game Incubator, resulterat i att spelstudion Sideline Labs AB blir en del av sportspels-studion Gold Town Games. En affär som i sin helhet omsätter nästan 12 miljoner kronor.

Sideline Labs är baserat i Sundsvall och har sedan januari 2019 varit en del av The Game Incubator vid Science Park Skövde.

– Vi har alltid haft ambitionen att ta in fler företag nationellt i The Game Incubator, inte bara från Skövde och Göteborg, där vi har kontor. Vi kände att det var en bra möjlighet att prova det med Sideline Labs, säger Per Micael Nyberg.

Satsningen slog väl ut och nu har alltså Sideline Labs tecknat ett villkorat avtal som gör att de får en ny majoritetsägare i sportspelsstudion Gold Town Games. Affären omsätter i sin helhet 11,95 miljoner kronor och ger Gold Town Games drygt 50 procent av aktierna i Sundsvallsbolaget.

Inte förvånade

– Vi känner oss väldigt lyckliga över att äntligen ha landat en överenskommelse med Gold Town Games. Affären ger flera synergier mellan två norrländska bolag med höga ambitioner. Med spelplattformen W3XM, vår speldesign och kunskap inom amerikansk fotboll kan vi tillsammans skapa en färdig produkt med alla byggstenar på plats som krävs för att lyckas, säger Stefan Sångberg, grundare och vd för Sideline Labs AB.

Per Micael Nyberg, affärscoach vid Science Park Skövde, är inte förvånad över Sideline Labs framgångar.

– Stefan och teamet har precis den glöd som krävs för att lyckas, det såg jag redan första gången jag träffade dem i Köln. Vi på The Game Incubator är glada över att vi kunnat hjälpa dem på vägen in i spelbranschen. Deras framgång är lite extra kul eftersom de är det första startup-företaget från Västernorrland som vi haft i vårt accelerations-program, säger Per Micael Nyberg.

Läs mer om The Game Incubator
Läs mer om Sideline Labs

Bildtext: Sideline Labs vd, Stefan Sångberg, är väldigt glad över överenskommelsen med Gold Town Games.
Foto: Sideline Labs