Ny app för tömning av sopkärl

AÖS_Sopbil

Mindius är ett av cirka 80 företag i Science Park Skövdes miljö. De är en innovativ partner för utveckling av digitala lösningar. I april lanserade de appen ”Mitt Avfall Skaraborg” i samarbete med parkföretaget Omnigon.

Tycker du att det är svårt att komma ihåg när sopkärlet ska ställas ut för tömning? Nu kan du få påminnelser direkt i telefonen. Med appen ”Mitt Avfall” kan du som bor i Falköping, Gullspång, Mariestad eller Skövde få all information om sophämtningen direkt i mobilen.

Christer Hedman är vd på Mindius och säger så här om arbetet med att ta fram appen:

– Det är Omnigons system för avfallshantering som vår app synkar data ifrån och det är alltid kul när vi hittar möjligheter att samverka och förädla affärsidéer tillsammans med andra bolag. Avfallshantering Östra Skaraborg, AÖS, är vår första kund men vi jobbar naturligtvis för att kunna sälja in appen till fler kommuner och avfallsbolag i framtiden.

AÖS_app

Appen är lätt att använda och ger överskådlig information.

AÖS_sopkärl

Du får påminnelse när sopkärlet ska ställas ut.

För att använda appen behövs ingen registrering. Installera appen, lägg till adress och aktivera notiser i inställningarna för appen, sedan är den färdig att användas.

Det har varit ett roligt projekt eftersom det handlar om ett så konkret användningsområde. Under resans gång har det blivit tydligt att sophämtning är något som engagerar många villaägare och att det är många som har problem med att komma ihåg att ställa ut kärlen, avslutar Christer.

Publicerad: