Ny vd för Skaraborg Invest

SkaraborgInvest_CHO_PS.jpg

Skaraborg Invest är ett lokalt riskkapitalbolag som verkar i Science Park Skövde. Styrelsen för Skaraborg Invest har utsett Per Skånberg till ny deltids-vd efter Carl Henrik Ohlsson som kvarstår som delägare. Per Skånberg börjar på sin nya tjänst den 1 april.

Per Skånberg arbetar idag som vd för Aluwave med huvudkontor i Mölndal, där han även är delägare.

– Jag är mycket glad över att få möjligheten att vara med och utveckla bolaget framåt. Bolagets unika möjlighet att agera långsiktig investerare och samtidigt fokusera på att driva värden för lokalsamhället tilltalar mig. Jag ser nu fram emot att börja jobba med portföljbolagen samt nya investeringar i Skaraborg, säger Per Skånberg.

Nuvarande vd Carl Henrik Ohlsson övergår till senior verksamhet i samband med bolagsstämman 30 mars, men kvarstår som delägare i Skaraborg Invest och till styrelsens förfogande.

- Det känns helt rätt att nu lämna över det operativa ansvaret till Per. Han kan ta Skaraborg Invest till nästa nivå i den satsning som vi delägare beslutat oss för att genomföra enligt den kommande affärsplanen, säger nuvarande vd Carl Henrik Ohlsson.