Nyfiken på: Arvid Karlsson

Nyfiken-på_1200.jpg

I Science Park Skövdes nya intervjuserie ”Nyfiken på…” möter vi olika parkarbetare under lite annorlunda former. Här skippar vi frågor som rör företagets ekonomi, tillväxtresor och affärsplaner. I stället ställer vi frågor som rör just personen. Vad fikar du helst på, vem vill du ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv och vilken är den värsta present du någonsin fått?

Säg hej till Arvid Karlsson, CTO och utvecklare på nystartade Force HT. Ett spännande företag som med hjälp av spelteknologi och 3D scanningsteknik skapat ett verktyg som visar en verklighetstrogen, digitaliserad bild av hur du skulle se ut efter en hårtransplantation - något som tidigare inte funnits på marknaden.

arvid_force.jpg

Min sista måltid blir en Findus Black and White, tillagad i sju minuter i mikron.

Hemort: Särö, beläget söder om Göteborg. Bor för tillfället i Hentorp i Skövde.

Hur länge har du arbetat på Force HT?
Officiellt sedan januari. Jag är medgrundare tillsammans med Pär Gustavsson och han har haft den här idén i många, många år. Vi började diskutera om att göra det tillsammans i juli förra året och i januari var vi i gång ordentligt. Vi har suttit i Science Park Skövde lika länge.

Vad gör att du trivs med ditt jobb?
Jag tycker att det är så oerhört roligt hela tiden. Jag gillar utmaningar, att skapa och att lära mig nya grejer. I det här jobbet blir jag lite bättre på olika saker varje dag. Allt ifrån ekonomi och produktutveckling till marknadsföring.

Vilka är fördelarna med att företaget finns i Science Park Skövde?
Vi får otroligt mycket stöttning i form av resurser. Vår coach Carolina har jobbat med olika bolag och har således kontakter på olika håll, behöver vi någonting så tar hon den bollen snabbt och skaffar kompetens åt oss. Dessutom finns det bra lokaler, trevligt folk och en härlig gemenskap.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag har ett stort behov av att skapa och vara kreativ. Väl hemma brukar jag sitta vid datorn och utveckla något eller hitta saker att förbättra i hemmet. Men det finns heller ingenting som slår att vakna upp och veta att man inte har några särskilda planer för dagen, att man bara kan chilla.

Om du skulle göra en film om ditt liv, vem skulle spela huvudrollen?
Jag har ett internt skämt på jobbet om att vi någon gång ska göra en film om bolaget. Att det antingen ska bli en success-story eller med titeln ”världens mest misslyckade start-up”. Om jag får bestämma skulle Andreas Wilson få spela mig, han som gjorde huvudrollen i Ondskan. Men alla mina kollegor säger att jag är så lik Björn Mosten från Kärlek och Anarki, men jag har aldrig sett den serien.

Din sista måltid - vad väljer du?
Findus Black and White, tillagad i sju minuter i mikron på 750 watt. Plus väldigt mycket salt.

När tycker du att folk är riktigt pinsamma?
Jag gillar folk som vågar bryta normer så jag tycker det är väldigt pinsamt när man dömer ut andra människor och anser att vissa är bättre än andra.

Vilket tv-program skäms du lite för att du kollar på?
Jag har fullständigt nördat in mig på Ullared, apropå folk som vågar gå mot strömmen!

Ditt hem är på väg att brinna upp - vad lämnar du helst kvar?
Jag har alldeles för mycket papperskassar som ligger och skräpar överallt. De kan få vara kvar.

Vad står överst på din önskelista att få uppleva?
Att få barn.

Vilken historisk händelse skulle du vilja ha varit med om?
Om någon skulle kunna landa på Mars någon gång hade jag velat vara med om det.

Vilket klädköp ångrar du?
Jag köpte en dyr skjorta en gång som jag aldrig hann använda för att jag råkade krympa den i tvätten. Det var tråkigt och onödigt.

Om du måste tatuera dig - vilket motiv väljer du?
Jag och mina kompisar går i allvarliga tankar att tatuera oss och låta varandra bestämma motivet. Det skulle betyda något och dessutom bli en kul story.

Om du hade kunnat ge ditt 15-åriga jag ett råd - vad skulle det vara?
Jag har alltid gjort exakt det jag velat och inte slösat tid på onödiga saker, så jag har inte så mycket att ångra. Men kanske, ”fortsätt som du gör, så kommer du hamna där du vill”?