Pirr får 900 000 kronor av Vinnova för sin heta affärsidé
Med en affärsidé som sätter kvinnors lust och njutning i fokus blev Anna Wallanders företag Pirr AB antaget till Science Park Skövdes startup-program under 2021. Samma år fick Pirr 300 000 kronor i finansiering från Vinnova. I våras fick teamet reda på att de än en gång har beviljats finansiering från Vinnova - nu på 900 000 kronor.
Förra året antogs Pirr AB till Science Park Skövdes startup-program och sedan dess har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Vi kunde nyligen läsa om hur Breakit lyfte Pirr som en stark utmanare inom sextech och en aktör att räkna med framöver.
Pirr vill bryta stigmat kring kvinnlig lust och låta var och en, med hjälp av AI, skapa sina egna erotiska historier. Användare av appen ges även möjlighet att skapa tillsammans med en anonym person och kan ta del av ett bibliotek av erotiska berättelser, skapade av andra.
- Förutom ren njutning handlar det också om ökad jämställdhet plus bättre mental och fysisk hälsa, säger Anna Wallander, grundare av Pirr AB.
Tydlig skalbarhet
Efter att ha fått 300 000 kronor i finansiering från Vinnova, via utlysningen Innovativa startups steg 1, utvecklade Pirr en prototyp och en språkmodell med hjälp av AI som kan skriva unika erotiska texter. Genom att visa på fortsatt utveckling, innovation och en tydlig skalbarhet har Pirr nu beviljats ytterligare 900 000 kronor i steg 2 av utlysningen.
- Tack vare finansieringen kan vi fortsätta resan mot målet att bli världens största plattform för erotik, skapad av AI, säger Anna Wallander.
"Hård konkurrens om finansiering”
Syftet med utlysningen Innovativa startups är att skapa förutsättningar för företag att utveckla sina verksamheter i faser där annan finansiering är svår att få.
- Det är hård konkurrens om finansiering via Innovativa startups steg 2. Att Pirr AB har beviljats detta visar på innovationshöjden i bolaget. Teamet består till största del av kvinnor, vilket tyvärr är ganska ovanligt i techbranschen. Anna och hennes team visar vägen, inte bara inom teknikutveckling utan också ur ett jämställdhetsperspektiv, säger Anna Emanuelsson, ansvarig för Science Park Skövde Startup.