Profilområden för

utveckling och förnyelse

Miljontals sålda spel världen över och elmotorer som förändrar bilindustrin. Det ingen slump att idébärare, entreprenörer och företag väljer att starta, utveckla eller etablera sitt företag just här.

Science Park Skövde är ett innovativt ekosystem där företag inom våra profilområden Digitalisering, Dataspel och Smart industri får tillgång till specialiserade affärscoacher, startup-program, kunskapshöjande aktiviteter, testmiljöer, unika forum och ett levande community. Genom ett nära samarbete med Högskolan i Skövde kan företagen också jobba nära forskningsprojekt och komma i kontakt med studenter och talanger som har rätt kompetens.

Digitalisering

Digital teknik är avgörande för att vardagen i vårt moderna samhälle ska fungera. Digitalisering handlar om att använda de möjligheter som det digitala formatet och all teknik för med sig, för att förändra, utveckla eller förbättra något. Ofta handlar digitalisering om att tillföra funktionalitet eller på olika sätt effektivisera eller automatisera.

Profilområdet Digitalisering samlar företag som jobbar med bland annat systemförvaltning till säkerhet, mjukvarudesign, systemintegration och kommunikation. Fintech och Agtech är två exempel på branscher inom detta profilområde.

Dataspel

Västra Götaland är en ledande region inom den svenska dataspelsbranschen och har landets starkaste koncentration av utbildning, forskning och företagande. ​Här samlas entreprenörer, startups, etablerade företag, studenter, forskare och investerare. Det kompletta ekosystemet, med bas i Science Park Skövde, är unikt i branschen och ger fördelaktiga förutsättningar att lyckas på den globala marknaden.

En 20-årig målmedveten satsning genom Sweden Game Arena har resulterat i ett starkt community med framgångsrika spelföretag, vars spel toppar de globala bästsäljarlistorna. Alla har de en sak gemensamt – de började sin företagsresa genom vårt eftertraktade och välbeprövade startup-program inom spel, Sweden Game Startup, som stöttar personer med spelidéer i hela Sverige.

Smart industri

Skaraborg är en av de mest innovativa regionerna i världen. Här finns en lång tradition av industriell tillverkning med sin kärna i det svenska fordonsklustret. Profilområdet Smart industri syftar till en automatiserad, digitaliserad, elektrifierad och uppkopplad industri. Här är gränssnitten mellan människa/maskin, affärssystem och planering av just-in time produktion viktiga delar.

Genom att fokusera på möten, utvecklingsprojekt och företagande inom detta område bidrar Science Park Skövde till att skapa en långsiktig innovations- och konkurrenskraft för svensk industri. Via innovationsarenan ASSAR Industrial Innovation Arena kan du ta del av kunskapshöjande aktiviteter, teknikutveckling, innovationsstöd, utbildning och forskning. Med banbrytande innovationer och lösningar, skapade genom bland annat Science Park Skövdes startup-program och Högskolan i Skövde, drivs omställningen mot en fossilfri, digital och hållbar industri.