Pris för "Årets" delades ut under traditionsenlig julfrukost

Vinnare Årets 2023.jpg

Parkens julfrukost är en tradition sedan många år tillbaka där syftet är att bjuda in parkmedarbetarna till en god frukost där de kan lära känna andra som arbetar i Science Park Skövde. Under frukosten hyllades årets parkföretag, parkmedarbetare, parkchef, parkarbetsplats och startup, men vi fick även veta vilket som är parkens vassaste quizlag!

Drygt 200 personer som arbetar i parken fanns på plats för att umgås och fira in julen under Science Park Skövdes julfrukost. De mest framstående i miljön, som gjort något extra för parkens community eller visat på resultat utöver det vanliga, fick ta emot pris.

Årets parkföretag: Cedoc

Motivering: Cedoc har på kort tid etablerat sig som ett föredöme i parken. Genom sitt engagemang och aktiva deltagande på såväl kompetensstärkande aktiviteter såsom sociala tillställningar, delar de med sig av kunskap och insikter. På så sätt har de inte bara gjort sig bekanta och uppskattade bland sina grannar och partners i miljön, utan även synliggjort och marknadsfört innovationsmiljön Science Park Skövde. Cedoc är med sitt härliga gäng ett skönt tillskott och de tar sin produkt, mjukvara för CE-märkning, in i framtiden genom sin strategiska placering i parken.

Årets parkmedarbetare: Kristina Makhoul, Addgile

Motivering: Kristina är ett bevis på att det går att ta sig från gymnasiet, via Högskolan i Skövde (såklart!) och direkt ut i arbetslivet, här i parken. Som ny på arbetsmarknaden, i en för henne helt ny bransch samt i en global kontext, levererar Kristina en förstklassig service, så till den grad att kunden inte kan tänka sig att driva verksamheten utan henne. Lägg då också till att hon är mån om sina kollegor och ordnar det där lilla extra för att alla på Addgile ska trivas.

Årets parkchef: Ben Clarke, Green Tile Digital

Motivering: Ben är chefen som alltid sätter sina medarbetare i första hand, och han tvekar aldrig att stå upp för dem när saker har gått snett. I en annars ojämställd och exploaterande bransch, står han upp mot orättvisor. Med en inställning om att en medarbetare som behandlas bättre också skapar bättre produkter, får han andra att känna sig värdefulla. Han visar medkänsla och förståelse för var och en på Green Tile Digital. Han finns alltid där som ett stöd när det är kämpigt. Ben är verkligen en Superman!

Årets parkarbetsplats: FRAME BREAK / Palindrome Interactive

Motivering: FRAME BREAK och Palindrome Interactive har tillsammans transformerat Pergolans 7:e våning till en oas i företagsdjungeln. Under året som gått har ett inflöde av nya möbler och växter skapat en mysig och uppfriskande miljö. Speciellt köket och den omgivande balkongen, den går knappt att känna igen. Miljön är en inbjudande knutpunkt där företagen kan mötas, umgås och hålla event, samtidigt som de njuter av utsikten över Science Park Skövde med omnejd.

Årets startup: Force HT

Motivering: Denna startup tog in sin första investering från Skaraborg Invest bara några få dagar efter att bolaget registrerats och har därefter utvecklats på ett enastående sätt. Med humor och engagemang moderniserar detta unga företag en hel bransch med sin framsynta teknik. Ett stort fokus på social hållbarhet i teamsammansättningen, och en unik förmåga att hitta potentiella kunder i såväl barer som på stranden, gör denna startup till något alldeles extra. Dessutom bidrar de aktivt till parkens community och visar hur man på bästa sätt kan maximera nyttan i startup-programmet.

Och vinnarna av höstens quizturnering blev: Farwize från Farsight

Vi säger grattis!