Science Park Skövde och Skaraborg Invest - en del av Innovativa Sverige

Storverk-i-smastadsmiljo_hemsidan.2e16d0ba.fill-1200x670.jpg

Sverige är ett av världens mest innovativa länder och har varit så i många år. Men hur ser innovation ut utanför storstäderna? I projektet Det nya innovativa Sverige ges Skövde som exempel på en svensk småstad som lyckats med att vinna europeiskt pris i entreprenörskap i konkurrens med 350 städer.

På vilket sätt kan entreprenörer få stöd med att starta sina verksamheter i Skaraborg? Och på vilket sätt kan det skapa företag som tar sig ut på en internationell marknad? Det får du veta i den nya webisoden av serien Storverk i småstadsmiljö. Du får också höra de goda exemplen från Stunlock Studios och Simumatik, vars resa började just här. I Skövde. Häng med!

Nya innovativa arbetstillfällen

För att innovation ska skapas behövs entreprenörer, men också stöd i form av kapital och kunskap om hur man startar och driver en verksamhet. Science Park Skövdes startup-verksamhet har som mål att utveckla nya företag i nya branscher som kan växa och förnya vårt näringsliv. Tillsammans med Skaraborg Invest, ett lokalt riskkapitalbolag som verkar i Science Park Skövde, bidrar vi till nya innovativa arbetstillfällen.