Science Park Skövde öppnar nod i Falköping

B6-Cowork.jpg

Foto: B6 Cowork Falköping

Att stärka innovationskraften i hela regionen, det är en viktig del i Science Park Skövdes uppdrag. För att lyckas med det öppnar Science Park Skövde nu en nod i Falköping. - Vi är väldigt glada för att Falköpings kommun och NyföretagarCentrum Falköping väljer att göra den här satsningen tillsammans med oss. Det är en viktig pusselbit i att skapa ett konkurrenskraftigt näringsliv i hela Skaraborg och en attraktiv delregion, säger Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde AB.

2021 påbörjade Science Park Skövde, i dialog med Skaraborgs kommuner, arbetet med att undersöka intresset och möjligheterna för ett delregionalt erbjudande. Med lokala noder runt om i Skaraborg utökas Science Park Skövdes geografiska upptagningsområde, vilket skapar förutsättningar att fånga upp fler idéer och innovationer samt möjlighet att stötta fler företag i deras utveckling.

- Det här är en jätterolig satsning och vi är otroligt glada för att Falköping har fått chansen att vara med. Science Park Skövde har under en tid presenterat en tanke och en idé om att andra orter ska få skapa lokala filialer tillsammans med dem, och vi fick vara en av de första, säger Magnus Sundén, tidigare näringslivschef på Falköping kommun.

Fler entreprenöriella individer

Etableringen av noderna görs i syfte att tillgängliggöra Science Park Skövdes erbjudande till hela Skaraborg.

- Det är en del av vårt uppdrag och genom noderna kan vi bland annat nå en större kritisk massa för de kompetenshöjande aktiviteter som kontinuerligt genomförs, men också att sprida resultat från såväl forskning som projekt. På så sätt kan vi bidra till fler entreprenöriella individer och öka andelen kunskapsintensiva företag, förklarar Mats Jägstam, vd på Science Park Skövde AB.

Uppdraget att fungera som lokal nod i Falköping har gått till NyföretagarCentrum Falköping. Dess verksamhetsledare och rådgivare, Conny Johansson, kommer därför även att tjänstgöra som affärscoach för Science Park Skövde. Detta för att entreprenörer och företag i Falköping ska kunna ta del av det delregionala erbjudandet.

- Jag har varit med och förberett uppstarten sedan våren 2022, så det känns väldigt roligt att vi nu har i gång verksamheten här. Det är hedrande att NyföretagarCentrum Falköping får förtroendet att utgöra lokal nod åt Science Park Skövde. Det stärker och breddar vår verksamhet samtidigt som vi ser en stor nytta i att våra företag, såväl befintliga som nystartade, får tillgång till Science Parks totala kompetens och erbjudande på ett enklare sätt, lokalt i Falköping. Genom noden har Science Park en naturlig, utlokaliserad mötesplats för Falköpings företag, berättar Conny Johansson.

”Ta sina projekt till nästa nivå”

Science Park Skövde kommer att hålla till i B6 Coworks Falköpings nyrenoverade lokaler.

- Vi på B6 Cowork Falköping är otroligt glada över att Science Park Skövde valde att öppna sin nod hos oss. Här under vårt tak är det många idéer och samarbeten som ständigt är i utveckling och nu finns det en naturlig väg att gå om man behöver ta sina projekt till nästa nivå, säger Åke Brattberg, en av initiativtagarna till B6 Cowork Falköping.

Invigning av nya noden

Den 24 oktober är det dags för den officiella invigningen av Science Park Skövdes Falköpingsnod. Då kommer Mats Jägstam, vd på Science Park Skövde, Adam Johansson, kommunalråd i Falköping och Pia Alhäll, kommundirektör i Falköping, berätta mer om satsningen. Därefter kommer representanter från IDC West Sweden att berätta om sin verksamhet och om möjligheterna med ASSAR-labb. Du kommer också få en rundvandring i lokalerna och avslutningsvis bjuds du på en föreläsning om hur företag i Falköping kan få rådgivning och stöttning kring AI (Artificiell Intelligens) och hur det kan vara ett hjälpmedel och en möjliggörare.

Här kan du läsa mer om invigningen

Kontakt
Vill du veta mer om satsningen och/eller invigningen? Då är du välkommen att höra av dig till:

Conny Johansson, affärscoach på Science Park Skövdes nod i Falköping,  conny.johansson@scienceparkskovde.se, 0767-85 86 00

Gustaf Lexell, affärscoach på Science Park Skövde,
gustaf.lexell@scienceparkskovde.se, 0703-47 48 54