Sexton nya företag pitchade sina idéer

Sexton  nya företag pitchade sina idéer

Två gånger om året arrangeras en investeringsdag då startup-företag får möjlighet att presentera sina idéer för investerare och andra intressenter. Science Park Skövde Investment Day arrangerades för andra gången i år i samband med Sweden Game Conference.

Ett 20-tal investerare fick under onsdagen lyssna till 16 företrädare för olika startup-företag. Åtta IT/Tech-företag och åtta dataspelsföretag har under lång tid arbetat med sina affärsidéer i inkubator-programmet vid Science Park Skövde. Nu var det dags att ställas inför eventuellt intresserade investerare.

Petri Ahonen, affärsutvecklare vid The Game Incubator, Science Park Skövde, är nöjd med arrangemanget.

– Det var generellt bra nivå på pitcharna. Jag vet att några av företagen har fått kontakt med investerare för ett uppföljande samtal.

Att presentera sin affärsidé för investerare är något som ingår när företaget under cirka 18 månader är en del av i The Game Incubator Program.

– De måste lära sig att plocka ut det viktigaste och att presentera sina erbjudanden på ett intressant och lockande sätt. Vissa är naturligt bra på det, medan andra behöver lite mer träning. Det handlar både om vad som sägs, hur det sägs, kroppsspråk och naturligtvis innehållet i idén, menar Petri Ahonen.

Nästa tillfälle för startup-företagen att presentera sina idéer kommer att vara under våren 2020.