Skövdebaserade Iron Gate bästsäljare på Steam

screenshot08_valheim.png

Knappt en vecka efter att Skövdebaserade spelstudion Iron Gate Studio och förläggaren Coffee Stain Publishing släppte PC-spelet Valheim på Early Access, har spelet gått in som etta bland Steams globala toppsäljare.

– Antalet spelare som köpt och spelar spelet har varit överväldigande och långt över vad vi förväntat oss, säger Richard Svensson, VD på Iron Gate.

Iron Gate har tidigare varit en del av The Game Incubators program för startups på Science Park Skövde.

– Valheim är Iron Gates första spel och har utvecklats av ett väldigt litet team. Större delen av utvecklingen har gjorts av bara tre personer under två års tid. Jag jobbade även ensam med spelet i cirka ett år innan Iron Gate grundades, säger Richard.

Nytt rekord

För tillfället spelas Valheim av fler än 55 000 spelare online. Under natten till måndagen nåddes ett nytt rekord med över 130 000 spelare online.

– Vi är väldigt glada över den otroligt positiva respons som vi har fått. Men det sätter också stor press på oss att hantera den stora mängden spelare som plötsligt har strömmat in. Lyckligtvis har vi ett community med många volontärer som hjälper till, säger Richard.

Mer innehåll

Teamet bakom Iron Gate fortsätter att arbeta med spelet.

– Vi har mycket mer innehåll att lägga till och ser fram emot framtiden, säger Richard.