Skövdes spelstudios sluter upp när platsen lanseras som spel

Banner-kampanj_mars23.png

Aldrig tidigare har avatarer från vitt skilda spel stått sida vid sida på ett spelomslag för en plats. Men nu händer det i Skövde. För när platsen växer och vill locka fler etableringar och talanger inom dataspel, men också inom smart industri och IT med fokus på fintech, sluter många upp. Tillsammans lanserar man Skövde som ett spel och en spelplan full av möjligheter, där Science Park Skövde är den stora möjliggöraren genom sina unika innovationsarenor och communities. Bakom kampanjen står Science Park Skövde och Skövde kommun.

”Press play and join the game”. När du klickar på spelomslaget med den världskända geten Pilgor och den kvinnliga karaktären från V Rising släpps du in på Skövdes spelplan. Här möter du bland annat spelaktörer som berättar om platsen och de möjligheter de får genom Science Park Skövdes ekosystem och arenor.

– Det är fantastiskt att se hur Skövdes starka position inom spelutveckling nu används för att marknadsföra platsen som helhet. Som en del av Science Park Skövde ser vi många fördelar med att vara här och vi är glada över att kunna bidra till kampanjen. Vi hoppas att detta initiativ kommer att locka fler talanger till Skövde, säger Rickard Frisegård, vd på Stunlock Studios.

– Skövde växer snabbt inom framför allt dataspel, smart industri och IT med fokus på fintech och det finns stora möjligheter för fler entreprenörer, bolag och talanger att utvecklas här. Det vill vi berätta om, och vi väljer att göra det på ett sätt som kanske sticker ut. Det är nog ingen annan plats som pratar om sig själva som ett spel och en spelarena – och som har ett eget spelomslag, säger Gustaf Wikblom, etableringsansvarig på Science Park Skövde AB.

”Play it like Skövde” – samarbete lönar sig
I rapporten Spelutvecklarindex från Dataspelsbranschen konstateras att en växande bransch som spelindustrin är i behov av regionala stödfunktioner, engagemang och samverkan med utbildningar och lokalt näringsliv. I Skövde finns det på plats sedan länge. Redan för 20 år sedan togs det strategiska beslutet att satsa på dataspel. Här finns ett nära samarbete mellan kommunen, regionen, Högskolan i Skövde, Science Park Skövde och näringslivet. Spelutbildningar skapas, forskningen utvecklas, spelsuccéer släpps, startup-programmen fylls, investeringar och strategiska utvecklingsprojekt går i lås och communities växer. Det skapar goda förutsättningar för tillväxt för spelbranschen.

– Vi känner av att hela Skövde står bakom oss och vill utveckla spelbranschen. Jag tror att det är rätt unikt med det här breda engagemanget, säger Rickard Frisegård.

Kampanjen pågår under perioden 6 mars och fram till påsk, och syns bland annat på Linkedin, Youtube, Twitter och Instagram.

För mer information om etableringsarbetet, kontakta:
Gustaf Wikblom, etableringsansvarig på Science Park Skövde AB
Telefon: 0767-12 20 22
Mejl: gustaf.wikblom@scienceparkskovde.se

För mer information om satsningen inom dataspel, kontakta:
Kenneth Johansson, Vice President på Science Park Skövde AB
Telefon: 0722-06 87 09
Mejl: kenneth.johansson@scienceparkskovde.se