Spelföretagen toppar listan över de största aktiebolagen i Skövde

Raft_1200x630.jpg

Bild: Från spelet Raft, som gjorts av Redbeet Interactive.

Skövde nyheter har kollat närmare på vilka aktiebolag det gick bäst för, rent ekonomiskt, i Skövde under 2022. Inte helt otippat toppas listan av Skövdes spelbransch.

I listan återfinns de 50 aktiebolag i Skövde som hade den högsta beskattningsbara inkomsten under 2022, efter 2023 års uppgifter. Av topp fem är fyra spelföretag, alla sprungna ur Science Park Skövdes startup-program för spel, Sweden Game Startup, och del av Sweden Game Arena.

Topp 5:

  1. Redbeet Interactive AB – 239,5 miljoner kronor
  2. Iron Gate AB – 158 miljoner kronor
  3. Stunlock Studios AB– 132,9 miljoner kronor
  4. Skövdebostäder – 123,9 miljoner kronor
  5. Coffee Stain Publishing – 118,6 miljoner kronor

- Att det är tre dataspelsföretag som toppar listan över Skövdes mest inkomstbringande företag är ingen överraskning för oss som är inom branschen. Det visar på att satsningen som görs i Skövde faktiskt ger resultat! Från Science Park Skövdes sida ligger utmaningen i att stötta både bolag och spelbransch för att inom fem år ha åtta spelbolag på topp tio-listan. Det är inget orealistiskt mål och det pekar på att den samverkan som görs mellan kommun, högskola och näringsliv är en framgångsfaktor och där finns Science Park Skövde och Sweden Game Arena som möjliggörare och motor, säger Marcus Toftedahl, projektledare och affärscoach i Science Park Skövde AB och talesperson för Sweden Game Arena.