Hiber tar in finansiering för sin spelplattform

Michael Yngfors (tv) och Mattias Johansson från Hiber. Foto: Hiber AB

HiberWorld är en browser-baserad spelplattform där vem som helst kan skapa och spela egna spel på mobila enheter, stationära datorer, konsoler och Smart TV-enheter. Efter att Hiber AB nu fått klart med ny finansiering via Luminar och Rovio kan företaget fortsätta att växa på marknaden.

Hiber AB är ett företag som ingår i Science Park Skövdes startup-program The Game Incubator, med placering i Göteborg. I HiberWorld behöver användare inte kunna programmera för att bli en skapare. De behöver bara en idé för ett spel och passionen för att bygga det.

Användare kan redan nu spela, bygga och dela spel på en beta-version av plattformen på www.HiberWorld.com. Den nya finansieringen innebär att de totala investeringarna i plattformen uppgår till omkring tio miljoner kronor.

– Spelindustrin är den största och snabbast växande underhållningssektorn globalt. Grundarteamet på Hiber tar nu bort barriärer och gör det möjligt för vem som helst att skapa, dela och spela egna och andras spel direkt i webbläsaren, säger Jacob Key, founding partner på Luminar Ventures, som lett investeringsrundan.

– Vi skapar en spel- och underhållningsplattform där användare kan skapa sitt eget innehåll utan några programmeringskunskaper, samt spela spel som andra användare har skapat, direkt i webbläsaren. Finansieringen är ytterligare ett bevis på att företaget är på rätt väg och att våra planer har validerats av riktigt kompetenta investerare, säger Michael Yngfors, VD på Hiber AB.