Starten har gått för Skövde Science City

mariesjo-pressbild-webb.jpg

Engagemanget finns på plats. Förarbetet är gjort. Beslutet är fattat. Nu startar arbetet med utveckling av stadsdelen Mariesjö och det första steget mot Skövde Science City är taget.

Måndagen den 28 september beslutade kommunfullmäktige i Skövde om planprogrammet för stadsdelen Mariesjö. Detta innebär att det nu är dags att göra verklighet av den vision som vuxit fram om en helt unik stadsdel som binder samman centrum med Science Park Skövde och Högskolan i Skövde.

— Vi har nu fattat beslutet om att det här ska göras. Vi har tillsammans bestämt oss för att satsa på Skövde och Skaraborgs framtid genom att ställa om en hel stadsdel. Nu är det dags att vi tillsammans gör jobbet, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsen ordförande i samband med en pressträff under tisdagen.

Många möjligheter

Mariesjös läge är unikt och erbjuder möjligheter att knyta samman Skövdes stadsdelar och samtidigt skapa en utvecklad samhörighet mellan centrum, högskola och Science Park. En förutsättning för att skapa en konkurrenskraftig stad som lockar unga och som erbjuder en bredd i både utbildning, boende, karriär och fritid.

— Det är en möjlighet för hela staden och hela regionen att skapa kraft, att skapa en miljö som bubblar av möjligheter och som stärker oss alla inför framtiden, säger Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde och fortsätter:

Vi på Science Park Skövde är med och vi vill bidra. Vi ser potential för många nya arbetstillfällen i och med den här satsningen som kan ta oss mot att etablera oss som Skövde Science City och därmed göra oss till en spelare att räkna med långt framöver.

Taggar

Publicerad: