Storinvesterare kommer till Skövde för att hitta nästa techstjärna

Screenshot_4.jpg

I mitten av april påbörjade Monterro, som investerar i och utvecklar B2B-programvaruföretag, en turné runt om i Norden för att hitta nästa techstjärna. Den 12 maj kommer de till Portalen i Science Park Skövde.
- Det blir ett bra tillfälle för mjukvaruföretagen i vår miljö att nätverka och skapa nya kontakter och möjligheter, säger Anna Emanuelsson, affärscoach med fokus på investering och finansiering på Science Park Skövde AB.

Investeringar i techföretag i Norden är alltför ofta koncentrerat till huvudstäderna. Det menar Gustav Lagercrantz, vd på Monterro.

- Det är dags att ändra på det. Det finns många ambitiösa bolag utanför storstäderna, till exempel i Skövde, som levererar ett fantastiskt värde till sina kunder. Därför åker vi nu ut och träffar dem, konstaterar Gustav och fortsätter:

- Skövde har ett fantastiskt företagsklimat med många startups, högutbildade invånare och en teknikorienterad stad som gör att mjukvaruföretagen har bästa tänkbara förutsättningar för att växa och utvecklas positivt.

Fokus på att nätverka

Även om turnén delvis handlar om att hitta pärlorna i Skövde, är Monterros huvudfokus att nätverka samt dela med sig av sina strategiska och operativa erfarenheter från att själva ha byggt, skalat upp och sålt mjukvaruföretag. Det kan till exempel handla om hur man kan växa på sin befintliga kundbas och hantera prissättning. Monterro delar också med sig av nyckeltal från de företag som lyckats bäst.

Den nordiska turnén pågår under fem veckor och Monterro kommer under den tiden att träffa mer än 1000 entreprenörer och chefer på 32 orter i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Monterro gör det tillsammans med finansiella rådgivaren EY, legala rådgivaren White & Case, samt techföretaget Planhat, specialiserade på mjukvara för kundsupport och kundutveckling.

Läs mer om Nordic Software Tour i Skövde

För mer information:

Anna Emanuelsson, affärsutvecklare med fokus på investering och finansiering, Science Park Skövde
anna.emanuelsson@scienceparkskovde.se, 0705-14 78 56

Gustav Lagercrantz, vd på Monterro
gustav.lagercrantz@monterro.com, 0707-34 74 11