Stort intresse för att starta eget

Starta Eget Café

Den 25 april arrangerades det årliga Café Starta Eget. Ett 30-tal personer, alla med tankar och frågeställningar kring att starta eget, fick möjlighet att mingla med andra i liknande situation, få del av ny information från arrangörerna och skapa nya kontakter, allt på temat ”Inspiration, information och motivation”.

Mikel Ayani, från Inkubatorföretaget Simumatik i Science Park Skövde, berättade om sin företagsresa och hur han gör för att finna rätt kompetens till sitt mångkulturella team. Han gav också sin syn på vad som är viktigt för att få medarbetarna att trivas och stanna kvar.

– Den här typen av sammankomster fyller en viktig funktion för dem som går och bär på en idé om att starta eget företag. De får både lyssna till personer som varit i deras situation och lyckats, men också möta personer med liknande tankar och driv. Eventet kan sammanfattas som en kväll full av inspiration, nätverkande, god mat och livemusik, säger Anna Emanuelsson, affärsutvecklare på Science Park Skövde.

Bakom arrangemanget stod Gothia Science Park tillsammans med Nyföretagarcentrum, Almi, Connect, Companion och Drivhuset.