Studenter pratade idéer med The Game Incubator

Framtidsmässa 2020

Under onsdagen var det dags för studenter på Högskolan i Skövde att möta representanter från näringsliv och offentliga organisationer på karriärmässan Framtid. En av de 40 utställarna var Science Park Skövde med The Game Incubator. De hade siktet inställt på att inspirera och träffa studenter som är intresserade av att starta företag inom spel, IT och Tech.

Karriärmässan Framtid är en viktig kontaktyta för både studenter och näringsliv och lockar upp till 1.000 besökare och 40 utställare varje år. En av utställarna var Science Park Skövdes inkubatorverksamhet. Deras mål för dagen var att synliggöra sin verksamhet för Skövdes studenter och lyssna på idéer som skulle kunna utvecklas vidare till att bli ett bolag.

– Många av bolagen i vår inkubatorprocess kommer direkt från högskolan, så därför är det viktigt att redan nu fånga upp idéer och personer som kan vara av intresse för något av våra fokusområden, säger Per Holmén, affärsutvecklare vid Science Park Skövde.

Fler än 100 företag

The Game Incubators övergripande mål är att stötta startups för att fler dataspelsföretag ska etablera sig i Skövde. Sedan 2004 har fler än 100 företag fått hjälp att utvecklas i startup-programmet vid The Game Incubator, däribland Coffee Stain Studios, Landfall Games och PocApp Studios.

Har du en idé inom spel, IT eller Tech som du vill utveckla? Ta kontakt med affärsutvecklarna vid Science Park Skövde. Här kan du läsa mer.