Sweden Game Conference för tionde året

Sweden Game Conference

För tionde året i rad arrangeras Sweden Game Conference i Skövde. Under fyra dagar samlas spelföretag, spelutvecklare, forskare och högskolestudenter i Arena Skövde. På lördag öppnas dörrarna för allmänheten som då bland annat kan testa spel och träffa spelutvecklare.

Sweden Game Conference är ett viktigt event för Skövde som spelstad. Hit kommer både studenter, spelutvecklare, spelföretag och forskare för att ta del av vad branschen kan erbjuda. Ett tiotal företag från Science Park Skövdes startup-program för spel ställer ut på mässan.

– Skövde är sedan många år framstående inom spelutveckling. Det här är en jättebra möjlighet för oss att visa vad det är som gör att vi får fram så många nya spelföretag. Det är också en fantastisk möjlighet för spelföretagen att visa upp sig för branschen och allmänheten. Vårt goda resultat handlar mycket om samarbetet mellan Högskolan i Skövde och Science Park Skövdes startup-program, The Game Incubator, säger Kenneth Johansson, verksamhetsansvarig för programmet som bedrivs i Skövde och Göteborg.

Drygt 40 utställare är på plats vid årets Sweden Game Conference. Det är en blandning av små och stora spelföretag, forskningsprojekt och studentproduktioner.

Science Park Skövde Investment Day

I samband med Sweden Game Conference arrangeras också Science Park Skövde Investment Day för andra gången i år. Då ges nystartade företag möjlighet att presentera sina idéer för investerare och internationell publik inom IT-, tech- och dataspelsbranschen.

– Syftet med Science Park Skövde Investment Day är att visa den startupscen som finns här i regionen. 16 bolag kommer att ges möjlighet denna gång. Målsättningen är att de ska få uppmärksamhet från marknaden och att det i sin tur leder till att flertalet intresserade investerare på plats ser potential och vågar satsa på bolagen, säger Anna Emanuelsson, affärsutvecklare vid Science Park Skövde.

Internationella företag, investerare och publik bjuds in att lyssna på flera olika affärsidéer inom områdena IT/Tech och Dataspel.

Förmiddagen är inriktad på IT- och techföretag. Under eftermiddagen går dataspelsföretagen upp på scenen för att sälja in sina idéer.