Ta del av framtidens dataspel under Spelmässan

Spelmässan_3-4juni2022.jpg

Foto: Högskolan i Skövde

Fredag och lördag 3-4 juni presenterar studenter från de olika programmen inom dataspelsutveckling på Högskolan i Skövde, samt ett antal start-up företag från Science Park Skövde, sina – och framtidens – spel. Spelmässan hålls i Commerce köpcentrum i Skövde och är starten för Högskolan i Skövdes firande av dataspelsutbildningarnas 20 års-jubileum.

I samband med Skövde City Week 3-4 juni kommer H&M:s gamla lokal, bredvid Stadium, att fyllas med spel och spelutvecklare.

– Vi är glada över att kunna presentera en spelmässa som en del av Skövde City Week. Spelutveckling är en viktig del av Skövdes identitet och det är roligt att få visa upp hur mycket spel som skapas i Skövde varje år, säger Katarina Blad, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Testa 23 olika spel

23 spel kommer att visas upp, och det kommer finnas möjlighet att både testa spelen och prata med kreatörerna bakom. Alla spel är skapade av studenter från samtliga årskurser Högskolans dataspelsutbildningar, samt av tre start-up-bolag från Science Park Skövde.

– Det här betyder mycket för studenterna. Många av dem har ett spelintresse – som spelare – men nu är de på väg att bli utvecklare. Att redan under utbildningen möta sina spelare ansikte mot ansikte och förstå kunden är viktigt och användbart i studenternas framtida karriärer, säger Marcus Toftedahl, lärare och spelforskare på Högskolan i Skövde.

Öppen mässa med besök av UF Skaraborg

Evenemanget riktar sig till både barn, ungdomar och vuxna som är intresserade av spel och spelbranschen. Mässan är öppen för allmänheten båda dagarna. Den 3 juni klockan 10:00-14:00 är gymnasieelever inbjudna för att inspireras och lära sig mer om spelskapande inför höstens omgång av Ung Företagsamhet.

Mässan arrangeras av Högskolan i Skövde, Next Skövde, UF Skaraborg, KulturLabbet och Sweden Game Arena. Den är också starten för Högskolan i Skövdes firande av dataspelsutbildningarnas 20 års-jubileum.

Från studier till eget spelföretag

På Högskolan i Skövde finns Sveriges i särklass bredaste och mest spetsiga utbud av dataspelsutbildningar. Över 500 studenter studerar spelutveckling här, på både grundnivå och avancerad nivå. Efter avslutade studier väljer många av studenterna att starta egna företag genom Science Park Skövdes startup-program.