The Game Incubator ställer ut på Game Developers Conference i San Francisco

The Game Incubator ställer ut på Game Developers Conference 2109

För femte året i rad är The Game Incubator och Sweden Game Arena utställare under Game Developers Conference (GDC) i San Francisco den 18 till 22 mars. GDC är ett av världens största fackmässiga event för spelindustrin.

Till årets upplaga av GDC åker The Game Incubator och Sweden Game Arena tillsammans med åtta spelföretag och Högskolan i Skövde. Företagen är DoubleMoose Studios, Flamebait Studios, Itatake, Hiber, GuidingRules Games (tidigare Guru Games), Pieces Interactive, IGDB och GameCompanies.com. Representanter från Dataspelsbranschen kommer också att finnas på plats.

– Game Developers Conference är det första stora internationella tillfället på året där spelindustrin möts. Det är en väldigt bra möjlighet för vår spelinkubator att introducera det nya startup-programmet och samtidigt underhålla och utveckla vårt nätverk av kontakter. Sweden Game Arena är de som koordinerar vårt deltagande, säger Magnus Ling, projektledare för The Game Incubator vid Science Park Skövde.

I Sweden Game Arenas monter, S152, kommer Hiber att visa sitt koncept för hur de bygger spel. Hiber är en snabbt växande webbaserad spelplattform där användarna kan designa spel utan att behöva koda.

– Vid GDC kommer besökarna att få en titt på den kommande stora uppdateringen av HiberWorld. Den kommer att ge användarna möjlighet att skapa ännu mer fantastiska spel, säger Michael Yngfors, VD för Hiber.

Per Micael Nyberg, affärsutvecklare och designer för The Game Incubator, ser fram emot eventet och att skapa nya kontakter:

– The Game Incubator åker alltid till GDC, i år är inget undantag. Det som är nytt är vårt utökade samarbete med Sweden Game Arena. Vi kommer tillsammans att fortsätta vårt arbete med att söka internationella kontakter, utöka vårt nätverk, lära oss mer och marknadsföra vårt community så att vi kan fortsätta att växa, säger Per Micael.

Kontakt

Magnus Ling
Projektledare The Game Incubator och Sweden Game Arena
+46 709 644 654
magnus.ling@gsp.se
Skype: magnus_ling@hotmail.com

Länkar